Pozvánka pro děti – Tour de Kids v Praze už tuto sobotu

19.9.2013
<p>V sobotu 21. září 2013 se v parku Ladronka na Praze 6 uskuteční letošní finálový závod akce s názvem TOUR DE KIDS, kdy se organizátoři snaží netradiční formou ukázat tradiční sport těm nejmenší děti. Během letošního ročníku se akce Tour de Kids účastnilo přes 2500 dětí, kteří si vyzkoušeli některou z tratí v jednom ze 16 pořadatelských mís­t.</p>

POZVÁNKA NA PRAŽSKÝ ZÁVOD TOUR DE KIDS:

Cílem akce je připravit pro děti příjemně strávené odpoledne se sportem, ale zároveň hravou formou přiblížit bezpečnost jízdy na kole. Program si připravil klaun Čiko, který děti učí základní dopravní značky. Vyzkoušet si svoje znalosti pak mohou na dětském mobilním hřišti. Především pro rodiče si organizátoři připravili rozhovory na podiu s odborníky z praxe ohledně správně vybaveného kola, jak vůbec vybírat kolo k jakému věku, proč je důležité nosit cyklistickou přilbu atd.

Akce je zaměřena na děti ve věku od 1 roku do 11 let, tedy přesněji pro děti narozené v letech 2002 až 2013. Nejedná se o žádné profesionální závody, ale aby si děti vyzkoušely pravé závody, s vyhlášením na stupních vítězů a především vítěz všech kategorií získá žlutý dres jako na opravdické „tour“. A když zrovna nebudou děti závodit? Strávit odpoledne mohou s klaunem Čiko, v herním stanu, při skládání Lega na Lego stolcích, mohou vyzkoušet dětské dopravní hřiště, zaskákat si na skákacím hradu a spousta soutěží a her čeká na rodiče a děti na stáncích partnerů. Každý si domu odnese spoustu zážitků a spoustu dárků.

Akcí Tour de Kids se spojila s charitativními projekty – Nadační fond Krtek (pro děti onkologicky nemocné), Dětský čin roku 2013 a také Prevence úrazů dětí.

Děti přijde pozdravit spousta osobností nejen ze světa sportu. Nudit se určitě nikdo nebude.

Přijďte strávit příjemné odpoledne do parku Ladronka na Praze 6. Akce startuje ve 13 hodin, akreditovat do závodu je nutné do 13.15 hodin v místě akce nebo předem na webu www.tourdekids.cz, kde najdete i veškeré informace. Akce se koná ve spolupráci s MHMP a pod záštitou s Ing. Ludmilou Štvánovou, radní pro sport města Prahy.

www.tourdekids.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu