O nejlepšího vrchaře Středních Čech

9.9.2013
<p>Rychlostní zkoušky na trase Křivoklátských okruhů. Sportovní zážitek, zábava, krásná krajina, minimální provoz na trati. A v neposlední řadě pomoc dětem z dětských domovů a pěstounských péčí. To vše již tento víkend 15.9.2013.</p>

Giant Křivoklátské okruhy si za první rok své existence našly neuvěřitelný počet vyznavačů mezi cyklisty bez ohledu na věk či výkonnost. Především pro tyto milovníky silniční cyklistiky připravilo občanské sdružení Ano, Ano a Klub pražských cyklistů ve spolupráci s firmou Progress Cycle, Středočeským krajem, městem Hostivice a dalšími partnery novinku silničního kalendáře a první akci tohoto typu – souboj o nejlepšího vrchaře Středních Čech. Hlavním sponzorem je Giant, největší světový výrobce jízdních kol. Akce je určena pro všechny cyklisty, kteří si chtějí v krásné přírodě a po kvalitních silnicích křivoklátska porovnat svou výkonnost. Zúčastnit se mohou muži i ženy starší 18 let (mladší jezdci pouze v doprovodu dospělé osoby). Zároveň všichni účastníci svojí účastí podpoří projekty „Sport pomáhá“ a „Sen“ o.s. ANO,ANO zaměřené na sociálně ohrožené a znevýhodněné děti a mládež (více na www.ano.g6.cz).

KDY A KDE: neděle 15.9.2013, registrace 8:00 – 9:00, start v 9:30 na Husově náměstí v Hostivici

Trasy budou značené, jejich seznam najdete dále. Nepojede se klasicky v „balíku“, účastníci pojedou sólo nebo ve skupinkách. Na rychlostních zkouškách se startuje po jednom (intervalově) a jízda v háku není povolena! Cílem všech účastníků bude dosáhnout co nejlepších časů na rychlostních zkouškách ve stoupáních. Startovat se bude po 30 sek., a to po dvojicích nebo trojicích (podle počtu účastníků). Mezi jednotlivými stoupáními se pojede přiměřeným tempem se stanoveným časovým limitem na dojetí k dalšímu stoupání. Časový limit bude i na celou trasu (tedy od startu do cíle). Měřit se bude speciálním elektronickým systémem, který každému účastníkovi změří jeho čas na konkrétním stoupání a následně se časy sečtou. Nejlepší časy budou po akci vyhodnoceny. Původně uvažovaný systém vyžadující „odpípnutí“ na startu a v cíli bude díky dohodě s výrobcem nahrazen zcela novým bezkontaktním, takže nebude nutno zastavovat! Měření časů zajišťuje firma Sport Ident (www.sportident.com).

Startovné je příspěvkem do veřejné sbírky ANO,ANO „Sport pomáhá“: 350 Kč do 10.9.2013 na účet registrované veřejné sbírky č: 2000272523/2010 (při platbě uvádějte jako variabilní symbol číslo mobilního telefonu, který použijete při registraci předem, a specifický symbol 1509) – při přihlášení na místě pak 450 Kč. Vratná záloha na čip: 700 Kč (vybírá se na místě a vrací se proti vrácenému čipu). Startovací balíček se sportovní výživou (pro všechny účastníky), na trase 3 občerstvovací stanice (na kratší trase 2), v cíli pivo a guláš (guláš možno garantovat jen předem přihlášeným). pojištění: řádně přihlášení účastníci akce jsou pojištěni denním odpovědnostním pojištěním vůči třetím osobám (nikoli mezi účastníky akce navzájem) kategorie: muži do 40 let, muži do 50 let, muži nad 50 let, ženy trasy: pojede se po značených trasách – na výběr je ze dvou variant – kratší, delší Trasa A: 118 km / 1850 m = 8 měřených vrchařských zkoušek: Hostivice-Unhošť-Bratronice-Zbečno-Křivoklát-Roztoky-(možnost volby pro trasu B)-Zbečno-Nižbor-(možnost volby na dojezd po trase B) Chýňava-Ptice-Unhošť-Chýňava-Chrustenice-Úhonice-Chýně Trasa B: 82 km / 1280 m = 5 měřených vrchařských zkoušek: Hostivice-Unhošť-Bratronice-Zbečno-Křivoklát-Roztoky-(možnost volby pro trasu A)-Nižbor-Chýňava-Chrustenice-Úhonice-Chýně

Stoupání – rychlostní zkoušky

Trasa A: 1320 výškových metrů / 29,2 km (měřené úseky)

Trasa B: 869 m / 18,5 km (měřené úseky)

A1, B1: RZ: Mostecký Mlýn – Bratronice (459 m): 1,4 km – 108 m

A2, B2: RZ: Zbečno – křižovatka Písky, (418 m): 3,1 km – 163 m

A3, B3: RZ: Roztoky – křižovatka kaplička Leontýn (483 m): 4,7 km – 254 m

A4: RZ: Zbečno (nádraží) – horizont před lesní křižovatkou na Nižbor (482 m): 5,5 km – 243 m

A5, B4: RZ: Nižbor (ž. přejezd) – lesní horizont směr Chýňava (468 m): 6,3 km – 238 m

A6: RZ: Poteplí na mostě 2,3 km za Amerikou – konec v lese na horizontu (430 m), 3 km, 111 m

A7: RZ: Dolní Podkozí – Svárov (441 m): 2,2 km – 97 m

A8, B5: RZ: Nenačovice – Úhonice (404 m): 3 km – 106 m

cílovým místem je Chýně, resp. prostranství před Pivovarskou krčmou

občerstvovací stanice: na trase A budou 3 (35., 78., 99. km), na trase B budou 2 (35., 62. km)

měření a limit: měřit se budou časy na jednotlivých stoupáních, mezi nimi se pojede přiměřeným tempem se stanoveným časovým limitem 5–6 hodin pro obě trasy (přesně bude stanoven před startem) výsledky: celkové výsledky budou vyhlášeny podle součtu časů na jednotlivých stoupáních vyhlášení vítězů a ceny: první tři v každé kategorii, celkový vítěz obdrží pohár pro nejlepšího vrchaře Středočeského kraje; ceny od sponzorů budou losované pravidla chování v rámci akce: Účastníci se zavazují, že v průběhu akce budu dodržovat pravidla provozu na pozemních komunikacích upravená zákonem č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, a prováděcími předpisy k zákonu. Akce se zúčastní v řádné cyklistické přilbě. Jsou si vědomi, že se akce koná za plného provozu a že jsou povinni dodržovat pokyny policistů a dalších osob, které budou během akce řídit provoz na pozemních komunikacích. Akce se účastní na vlastní odpovědnost a nebezpečí. Jsou si vědomi, že pořadatel a organizátor akce neručí za škody na majetku a poškození zdraví závodníkům vzniklé, ani jimi způsobené.

POZOR: Z důvodu speciálního systému měření je počet účastníků omezen na 120, proto se raději přihlaste předem. Akce se koná za plného provozu, který je ale v této oblasti o víkendu minimální.

Pro aktuální informace sledujte www.krivoklatskeokruhy.cz a www.ano.tym.cz, kde je také spuštěna online registrace. V případě, že se vám nezobrazí přihlašovací formulář nebo budete mít s přihlášením potíže, pošlete nám přihlášku či dotaz na e-mail: kontakt.ano@live.it. Těšíme se na vás, přátelé cyklistiky a krásného Křivoklátska. Věříme, že společně s vámi založíme novou tradici!

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu