Ježkův medailový týden

4.9.2013
<p>Po zisku stříbra v páteční časovce si Jirka do silničního závodu žádné šance nedával, protože v posledních letech taktika početných týmů a změna pravidel, kdy Jirka závodí proti mnohem „zdravějším“ soupeřům, většinou sebrali Jirkovi jakoukoli šanci na úspěch. Poslední stupně vítězů v silničním závodě na vrcholné události vybojoval Jirka ještě před změnou pravidel v roce 2009…</p>

Trať v Kanadě byla ale hodně náročná, což trochu otupilo taktizování a nahrálo Jirkovu aktivnímu pojetí cyklistiky.

Jirka se snažil atakovat hned od počátku, ale až jeho třetí pokus o únik byl úspěšný a od hlavního pole se oddělila skupinka tří nejsilnějších. Díky absolutnímu nasazení po celý průběh závodu odolali pelotonu a do cíle tak spurtovali tři nejstatečnější a ten den nejlepší!

Jirka nakonec skončil těsně na druhém místě, když v cílové rovince podlehl Carolu Eduardovi Novakovi z Rumunska a třetí dojel Roberto Alcaide ze Španělska. Rumun tak získal druhý mistrovský titul a spolu s Jirkou oba potvrdili úžasnou formu na letošním MS!

Z Kanady se tedy vracíme s celkovým vítězstvím ve Světovém poháru a se dvěmi stříbrnými medailemi z mistrovství světa!!!

Další sezóna je tedy pomalu za námi (Jirku čeká ještě pár závodů v Čechách). My vám proto děkujeme za podporu a „držené palce“.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu