V Soběhrdech se bojovalo o tituly

20.8.2013
<p>Nádherné počasí, fantastická divácká kulisa a účast několika stovek cyklistů všech kategorií, tak to byl nedělní, integrační a velmi atraktivní závod „Železný dědek“ v Soběhrdech, který byl zároveň i Mistrovstvím České republiky handbike v silničním závodě.</p>

V kategorii žen potvrzuje svůj přirozený talent a stále rostoucí výkonnost Kateřina Antošová (H 3), která na handbike jezdí teprve od dubna letošního roku. Jsme velmi zvědaví, jak se povede Kateřině v mezinárodní konkurenci, výsledky na tuzemských závodech jsou více než přesvědčivé a těšíme se na start Katky v závodě Evropského poháru v Praze na Strahově, který se uskuteční ve dnech 21. a 22. září.

Stříbrnou medaili z mistrovského závodu si odváží Hanka Horálková a bronz Petra Hurtová.

Kategorii H1 mužů ovládl Patrik Jahoda a zaslouženě mu patří dres Mistra republiky. Stříbrnou medaili vybojoval Jirka Kadeřávek a bronz si ze Soběhrd odvezl Ivan Dvořák.

Mistrem republiky kategorie H2 je Jan Tománek a letos slaví mistrovský double, neboť mu patří zlato i z MČR v časovce. Po vleklých zdravotních komplikacích se zřejmě znovu vrací do pohody a závodní kondice Michal Šiška, který si dojel pro stříbrnou medaili a bronz vybojoval překvapivě, nicméně ve vynikajícím výkonu Marek Maňur, nové jméno na stupních vítězů kategorie H2.

Miroslav Šulc znovu potvrdil svou výkonnost a zvítězil nejenom v kategorii H3, ale také celkově, bez rozdílu handicapů. Druhé místo v této kategorii patří Radkovi Fabiánovi a bronz Martinovi Skoupému.

Handbikeři na okruhu v Soběhrdech sklízeli bouřlivý potlesk a ovace. Není divu, výkony našich handicapovaných cyklistů na náročné trati asi žádného sportovního fanouška nemohly nechat chladným.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu