Češi ovládli Bike 24 MarathonMan Europe Series 2013

8.8.2013
<p>V neděli 4. srpna 2013 vyrcholil závodem v německém Seiffenu mezinárodní seriál maratonů horských kol MarathonMan Europe (MME). Vítězem série se stal po čtyřech letech opět český biker – Adam Pilčík (Bikestyle.cz), který navázal na vítězství Karla Hartla v roce 2009.</p>

V celkovém hodnocení ho letos následoval celkově druhý Daniel Polman (lidé&HORY Duratec) a třetí německý závodník Tim Höme (29er Racing Team). Do TOP 10 se z Čechů probojoval Jiří Reeh (High Point – Cyklo Míčka), který zaostal v celkovém hodnocení jen těsně za čtvrtým Němcem Torstenem Mützlitzem (Scott Generation) a v Seiffenu si dojel pro celkové páté místo v sérii MME.

Dvojnásobnou českou radost přineslo i vyhlášení ženské kategorie. Na druhém místě skončila Hana Kolářová (Scott – Mio MTB Racing Team) a třetí Lucie Vlášková (Kellys Bike Ranch Team), která v Seiffenu ovládla trasu 100 km. Nejvíce bodů do hodnocení MME nasbírala Němka Lena Pickelmannová (29er Racing Team).

Do mezinárodní série patří čtyři prestižní MTB maratony: Rocky Mountain Bike Marathon, Garda Trentino (ITA), Malevil Cup, Jablonné v Podještědí (CZE), Salzkammergut Trophy, Bad Goisern (AUT) a Erzgebirgs-Bike-Marathon, Seiffen (GER). Do celkového pořadí se započítávají nejlepší výsledky ze tří závodů. Série se letos zúčastnilo 189 mužů a 15 žen z několika evropských zemí.

Web závodu

http://www.marathonman-europe.com

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu