Dámský Giant 2014

1.8.2013
<p>Nástup 650B ocení také ženy, kterým nesedí rozměr 29“ a přitom touží po něčem více, než nabízí 26“.</p>

Nabídka 27,5“ kol pro ženy, slečny začíná karbonovým hardtailem Obsess Advanced, který by se dal přirovnat k Xtc Advanced. Hlavová trubka je rozšířena na OverDrive 2, střed PowerCore odpovídá standardu PF92, nenápadná zámek sedlové trubky, 135 nebo 142 mm zadní osa, vnitřní vedení lanek a to vše ve slušivém kabátku a geometrii dělané přímo pro ženy. Obsess Advanced 1 v nabídce nenaleznete, hned další za ním už ano. Obsess Advanced 2 něžné pohlaví pohoupe na 100mm vidlici Fox Float CTD s pevnou osou, dvacítku převodů nacvakají páčkami Shimano SLX s XT přehazovačkou, zapletená kola jsou vlastní, Giant P-XC2.

Lust Advanced je odpovědí na karbonového Anthema Advanced, kromě dámské geometrie s ním sdílí řadu technologií, podobně jako Obsess, jen má navíc zdvih 100 mm nad oběma koly. Lust Advanced O u nás nehledejte, Lust Advanced 2 má výbavu podobnou jako pevný karbonový Obsess, k virtuálnímu čepu Maestro připojený tlumič Fox Float CTD, stejný název má i vidlice s pevnou osou, kónický sloupek snad netřeba zmiňovat. Řazení opět v režii Shimano SLX/XT a přesmykaču Sram X7 u klik Sram 1000.

Lust je hliníkový, tedy ekonomičtější verzí karbonového Lustu, pochopitelně opět jde o dámskou geometrii. Z výše jmenovaných zajímavostí zbyla jen kónická hlavová trubka a PF92 střed. Ani nejvyšší Lust se dovážet nebude. Lust 2 je osazen odpružením Fox Float CTD, dvacetirychlostní sadou Shimano Deore v kombinaci se Sram X5 přesmykačem a klikami Sram S1000, koly Giant S-XC2.

Intrigue jako by z oka vypadl hliníkovému Trancu, nepřekvapí proto ani možnost záměny zadní osy z 135mm na 142mm, kónická hlavová trubka OverDrive 2, střed PF92 a hlavně 140 mm zdbihu na Maestro virtuálním čepu. Nepochybně vše přizpůsobeno ženám a rozměru 27,5“, stejně jako všechna zmíněná kola. Intrigue 1 v ČR nebude nabízen, svůj pohled směřujte na Intrigue 2. Vidlice RockShox Revelation RL nabízí kromě pevné osy a kónického krku možnost změny zdvihu mezi 120 a 140 mm, vyšší z hodnot má zadní stavba Maestro s tlumičem RockShox Monarch R. Zpřevodování je v režii Shimana Deore a Sramu X5/S1000.

Tempt je horské kolo středního rozměru, na jeho hliníkovém rámu pro dámy opracovaly sváry a snížili výšku horní rámové trubky pro snazší nasedání na kolo. Vybavení Tempt 0 začíná na vidlici Fox Float CTD, Shimano SLX/XT. Tempt 2 LTD má vidlici RockShox XC30 a sadu Shimano Deore/SLX. Vidlice Suntour XCM HLO na Tempt 3 pruží také 100 mm, řazení je Shimano Deore s klikami FSA. Tempt 4 už má jen devítkové řazení Shimano Acera/Alivio, vidlici Suntour XCT MLO. Nejlevnější Tempt 5 je ještě o sadu níže, Shimano Acera/Altus řadí 24 rychlostí a Suntour XCT lze zamknout.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu