Krušnoton, svátek silniční cyklistiky

25.7.2013
<p>Plni dojmů z právě skončeného 100. ročníku Tour de France, prozářeného sluncem, slunečnicemi, nádhernou francouzskou krajinou i architekturou a především lítým zápolením na kolech dokončují tepličtí pořadatelé přípravy 4. ročníku Krušnotonu. Kladou si neskromný cíl – nabídnout cyklistům, jejich přátelům a divákům zážitky co nejvíce podobné těm, které lze zažít právě na Tour de France.</p>

Jistěže není možné do České republiky přenést atmosféru nejlepšího světového podniku, ale přiblížit se k ní Krušnoton může pokusit. Proč?

Protože je sportovně náročný a jeho trasy snesou srovnání s těmi nejtěžšími etapami na Tour, jak svou délkou, tak svými stoupáními. Protože vede nesmírně krásnou horskou krajinou, která si nezadá s tou francouzskou a která každoročně překvapuje návštěvníky z jiných koutů republiky, kteří od severních Čech očekávají jen průmyslem zdevastovanou zemi. Protože je s nejvyšším úsilím zajišťován komfort a bezpečí závodníků na trati, byť se jede za plného provozu. Protože je pro všechny; včetně dětí, pro které je připraveno odpoledne plné závodění v Tour de Kids. Protože zázemí v cíli závodu nabízí příjemnou možnost po dojetí vše probrat s kamarády, pobavit se, osvěžit a užít si tak nejen řeholi na trati. Protože Krušnoton je pro všechny, kteří mají rádi kolo.

Za to, že Krušnoton může nabízet krásné zážitky, vděčí svým partnerům, z nichž na sebe největší díl podpory převzali Koloshop, Cofidis a Cannondale. Jim a všem dalším desítkám partnerů a stovkám dobrovolných pořadatelů, mj. z řad hasičů a cyklistů, patří dík.

Již přihlášená jmena slibují, že na čelních pozicích Krušnoton nebude pouhou vyjížďkou. On jí ale nebude a nemůže být ani na pozicích ostatních. Každý, kdo se odhodlá objet dlouhou, ale i střední trasu, si bude moci odvézt dobrý pocit, že to zvládl. Bez ohledu na umístění. Snad jen krátká trasa je připravena tak, aby ji mohli bezpečně absolvovat i cyklisté s běžnou kondicí. Krušnoton se tak snaží zbavit respektu ze „závodění“ i málo trénované jezdce, aby se nebáli zúčastnit se a využili příležitost postavit se na start s těmi nejlepšími, narazit na ně na trase, strávit příjemnou chvíli na bufetu, ocenit krásu přírody, a to vše ve společnosti ostatních. Protože jet Krušnoton, to není jako jet se projet na kole. To je krásná společenská sportovní událost a jedinečný zážitek. Je to příležitost, jak si v Teplicích společně zahrát hru na Tour de France!

Vše potřebné, včetně přihlášek na www.krusnoton.cz.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu