O nejlepšího vrchaře Středních Čech

19.7.2013
<p>Rychlostní zkoušky a 1750 výškových metrů na trase Křivoklátských okruhů. Sportovní zážitek, zábava, krásná krajina, minimální provoz na 117km trati…a v neposlední řadě pomoc dětem z dětských domovů a pěstounských péčí.</p>

Giant Křivoklátské okruhy si za první rok své existence našly neuvěřitelný počet vyznavačů mezi cyklisty bez ohledu na věk, výkonnost a další specifika. Především pro tyto milovníky silniční cyklistiky připravilo občanské sdružení Ano, Ano a Klub pražských cyklistů ve spolupráci s firmou Progress Cycle, městem Hostivice, Středočeským krajem a dalšími partnery skutečnou perlu cyklistického kalendáře letošního roku – souboj o nejlepšího vrchaře Středních Čech. Hlavním sponzorem je Giant, největší světový výrobce jízdních kol. Akce je určena pro všechny sportovně založené cyklisty s dostatečnou výkonností a zdatností, kteří si chtějí v krásné přírodě a po kvalitních silnicích křivoklátska porovnat svou výkonnost. Zúčastnit se mohou muži i ženy starší 18 let (mladší jezdci pouze v doprovodu dospělé osoby).

Příspěvkem do veřejné sbírky, všichni účastníci akce podpoří děti a mládež zapojené do projektu „Sport pomáhá“ a „Projektu Sen“ o.s. ANO,ANO.

Během 117 km dlouhé trasy bude přichystáno 8 měřených stoupání. Trasy budou značené, jejich seznam najdete na druhé straně této pozvánky). Tato měřená cyklistická vyjížďka se nepojede klasicky v „balíku“, účastníci pojedou sólo nebo ve skupinkách. Cílem všech účastníků bude dosáhnout co nejlepších časů na rychlostních zkouškách ve stoupáních. Startovat se bude po 30 sek., a to po dvojicích nebo trojicích (podle počtu účastníků). Mezi jednotlivými stoupáními se pojede přiměřeným tempem se stanoveným časovým limitem na dojetí k dalšímu stoupání. Časový limit bude i na celou trasu (tedy od startu do cíle). Měřit se bude speciálním systémem, který každému účastníkovi změří jeho čas na konkrétním stoupání. Nejlepší časy budou po akci vyhodnoceny.

Na trase jsou pro vás připraveny 2 občerstvovací stanice

datum konání závodu: neděle 15.9.2013, registrace 8–9.00, start 9:30 místem startu a zázemí: Husovo náměstí v Hostivici příspěvek do veřejné sbírky Ano,ano „Sport pomáhá“(místo startovného): 350 Kč, při přihlášení na místě 450 Kč vratná záloha na čip: 700Kč kategorie: 1. muži do 40 let, 2. muži do 50 let, 3. muži nad 50 let, 3. ženy ceny: ceny od sponzorů, pro první tři v každé kategorii, vítěz obdrží pohár pro nejlepšího vrchaře SČ kraje v cíli: pro každého účastníka zdarma alko či nealko pivo ze soukromého pivovaru Chýně a guláš POZOR: Z důvodu speciálního systému měření je počet účastníků omezen na 120, proto se raději přihlaste předem. Akce se koná za plného provozu, který je ale v této oblasti o víkendu minimální.

Pro aktuální informace a propozice sledujte webové stránky KO na adrese www.krivoklatskeokruhy.cz, kde bude také spuštěna online registrace. Stoupání – rychlostní zkoušky

1. RZ (rychlostní zkouška): 17. km závodu začátek v Poteplí na mostě 2,3 km za Amerikou, – konec v lese na horizontu, (vrchol ve výšce 430 m) délka stoupání: 3 km, nastoupáno: 111 m

2. RZ: 28. km, Dolní Podkozí – Svárov (441 m) 2,2 km – 97 m

3. RZ: 41. km, Mostecký Mlýn – Bratronice (459 m) 1,4 km – 108 m

4. RZ: 54. km, Zbečno – křižovatka Písky, (418 m) 3,1 km – 163 m

5. RZ: 62. km, Roztoky – křižovatka kaplička Leontýn, (483 m) 4,7 km – 254 m

6. RZ: 72. km, Zbečno (nádraží) – horizont před lesní křižovatkou na Nižbor, (482 m) 5,5 km – 243 m

7. RZ: 87.km, Nižbor (ž.přejezd) – lesní horizont směr Chýňava, (468 m) 6,3 km – 238 m

8. RZ: 108. km, Nenačovice – Úhonice, (404 m) 3 km – 106 m

Cílovým místem je Chýně, resp. prostranství před Pivovarskou krčmou. Na trase budou dvě občerstvovací stanice – 45km Bratronice náměstí a 87km Nižbor u restaurace Keltovna (hned za železničním přejezdem v Nižboru, směrem na Chýňavu).

Těšíme se na vás, přátelé cyklistiky a krásného Křivoklátska. Věříme, že společně s vámi založíme novou tradici!

více na : www.krivoklatskeokruhy.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu