Opravdový svátek orientační cyklistiky

4.6.2013
<p>Orient Expers se ve svých dosavadních dvou ročnících předvedl v mnoha podobách a jeho nadšení pořadatelé dokázali, že se umějí vyrovnat s různými formáty soutěží a pořádné zábavy pro milovníky orientačních závodů na kolech.</p>

S již zavedenou značkou se setkáme i letos, a to na akci, která v mnoha ohledech ponese charakteristiku obou předchozích ročníků – letošní HOLBA & Litovel Orient Express v sobě skloubí vrcholové závodění a veřejnosti otevřený závod. Mistrovství ČR v MTBO na klasické a krátké trati a orientační závod dvojic The North Face Orient Expres Adventure.

Po opevněném kopci Radíkov nad Olomoucí a malebných valašských kotárech u Vizovic se expressní orienťáci přemístí do Vilémova na úpatí Drahanské vrchoviny, na dohled od majestátního hradu Bouzova. Na účastníky čeká opravdu bohatý soutěžní program, rozvrstvený do dvou dnů druhého zářijového víkendu. Sobota bude ve znamení mistrovského závodu a veteraniády na krátké trati a orientačního závodu dvojic, v neděli si mohou fanoušci MTBO a účastníci Adventure vyzkoušet mistrovskou trať v open kategoriích za symbolických 20 Kč startovného. Závod dvojic bude stejně jako loni součástí seriálu SHOCart Liga.

HOLBA & Litovel ORIENT EXPRESS bude opět tradičně vybaven také bohatým mimosoutěžním programem. Sobotní večer se rozezní ryčnou ORIENT BIKE Party s olomouckou punkrockovou kapelou The Barockers, o děti se vám náramně postarají v ORIENT Kindergarten a žízeň zažene místní pivo z nedaleké Litovle. K tomu vám zatancují břišní tanečnice studia AYSUN a možná se na závěr proletíte i v horkovzdušném balóně.

Víkend 7.-8. září 2013 bude tedy opravdovým svátkem orientačního bajkování. Přijeďte se o tom do Vilémova přesvědčit. Pořadatelé z GIGANT Orienteering se na vás chystají.

text: Michal Stupka, foto: Zuzana Karlíková

Více informací na www.bike-orientexpress.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu