Kulhavý po pádu dnes Pražské schody pojede!

22.5.2013
<p>Následky pádu Jaroslava Kulhavého z nedělního závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě nejsou vážné, takže bude moci startovat na zítřejším jubilejním 20. ročníku Pražských schodů v Praze na Malé Straně i když místo dnešní tiskové konference absolvoval rentgen.</p>

„Cítí se lépe než včera. Bolelo ho koleno a zápěstí, ale otok trošku splasknul a hned v pondělí zkusil jít na kolo. Je připraven startovat a doufá, že se bude schopen prát o vítězství,“ prozradil na tiskové konferenci v pražské restauraci Coloseum na Smíchově Jardův manažer Zdeněk Löffelmann.

Tiskovka se nesla i ve znamení jednoho z duchovních otců závodu Roberta Bakaláře, který nás opustil v roce 2011. „Rád na něj vzpomínám. Za těch mnoho let, co jsem sem jezdil, se z nás stali přátelé,“ prozradil francouzský biker Miguel Martinez, který je bez nadsázky jednou z tváří celé historie Schodů. Zúčastnil se jich hned desetkrát a třikrát slavil vítězství (2000, 2001, 2004).

Olympijský vítěz ze Sydney 2000 už jednou kariéru ukončil, letos se v sedmatřiceti letech úspěšně vrací do světa velké cyklistiky. Na dotaz, zda bude mít dost sil, aby zítra bojoval o prvenství, s úsměvem odpověděl: „Rozhodně ano. Cítím se pořád mladý…“

Na tiskovku dorazili i závodníci Meridy, Španěl José Antonio Hermida a Nizozemec Rudi van Houts. Pro Josého jde o srdeční záležitost, vždyť Pražské schody už dvakrát vyhrál. V roce 2005 a vloni. „Dá se říct, že tenhle závod už neodmyslitelně patří do mého závodního kalendáře. Je to velká show v krásném prostředí, ale zároveň strašně těžký závod. Beru to jako šanci na reparát, když mi v neděli nevyšel Světový pohár v Novém Městě,“ uvedl Hermida.

Hlavní závod s cílem na Hradčanském náměstí startuje v 18 hodin, Česká televize z něj odvysílá záznam na ČT Sport.

Text: Pavel Šťastný

oblast dotazu

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu