Knapková pojede KPŽ v Mladé Boleslavi

6.5.2013
<p>Olympijská vítězka ve skifu Mirka Knapková a úspěšný běžec na lyžích Martin Koukal se v sobotu na pár hodin promění v cyklisty. Oba potvrdili start na druhém závode seriálu Kola pro život Mladá Boleslav Škoda Auto Tour!</p>

Knapková je olympijskou vítězkou ve skifu z Londýna 2012, Koukal zase dlouholetý reprezentant z bílé stopy, který se v poslední době specializuje na dálkové běhy. V Boleslavi už vloni Kolo pro život jel, takže to pro něj nebude nová zkušenost. Závod v Boleslavi patří k těm lehčím v seriálu, proto je oblíben u široké veřejnosti. Trasa je atraktivní, ale ne tak kopcovitá a řadu lidí si získala pro svou nepříliš velkou náročnost. „Oproti loňsku nedoznala prakticky žádných změn. Vloni se líbila, tak doufáme, že si to všichni užijí i letos. Odhadujeme zase něco kolem tisíce startujících,“ říká Josef Hladík z organizačního týmu závodu.

Jaké trasy na účastníky čekají? Hlavní trasa B měří 56 kilometrů má převýšení 784 metrů. Jako jediná nestartuje z Krásné louky, kde je zázemí celého závodu, ale od Zákaznického centra Škoda Auto na třídě Václava Klementa. Kratší trasa C měří 34 kilometrů (převýšení 629 m) a ve Fitness jízdě (D) ujede každý 20 kilometrů s převýšením 360 metrů. Ty, kteří budou startovat v hlavním závodě, zavede do terénu opět soutěžní speciál Škoda Fabia S 2000 týmu Škoda Motorsport, auto pak bude po celou dobu vystaveno na Krásné louce pro širokou veřejnost. A hlavní partner závodu, společnost Škoda Auto, nachystala pro účastníky ještě další překvapení. Bude totiž prezentovat vůz Škoda Rapid po stránce bezpečnosti. Půjde o rozřezané auto přímo z vývoje, které našinec nemá možnost vidět. Kromě toho Škoda Auto připravila i do Boleslavi nesmírně oblíbený 3D simulátor soutěžního vozu, který měl premiéru už na Brdech a sklidil obrovský úspěch. Start hlavního závodu je v 11.30, kratší trasy startují o hodinu později.

Podrobnosti na webu www.kolopro.cz.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu