Kolo pro život odstartovalo v Brdech

28.4.2013
<p>První závod 14. ročníku seriálu Kolo pro život Trans Brdy České spořitelny v Letech u Prahy vyhrál Kristián Hynek, který hájí barvy italské stáje Elettroveneta-Corratec.</p>

Za ním se v hlavním závodě na 55 kilometrů seřadila dvojice jezdců týmu Česká spořitelna-Specialized Matouš Ulman, Pavel Boudný. „Jsem rád, že se mi konečně podařilo Brdy vyhrát. Je to takový můj srdeční závod, mám ho kousek od baráku,“ přiznal biker z nedalekých Černošic. „V minulosti mi buď nepřálo štěstí, jako třeba poslední dva roky, kdy jsem měl defekty, nebo nebyla odpovídající výkonnost. Teď to konečně vyšlo,“ řekl Hynek, který bude za dva týdny v Německu obhajovat titul mistra Evropy v maratonu. Právě v dresu evropského šampióna se v Letech fanouškům představil. Spolu s Ulmanem a Boudným odjeli zbytku startovního pole hned v prvním těžkém stoupání po startu. „Útok jsem si ale naplánoval až na poslední kopec. Mám to tady výborně najeté. Věděl jsem, že jediný, kdo by mě mohl ohrozit v závěrečném sjezdu, je můj soused a tréninkový parťák Matouš. Tak jsem zkusil nastoupit dřív a vyšlo to dokonale,“ prozradil vítěz.

Výsledky 55 km, muži: 1. Kristián Hynek (Elettroveneta-Corratec) 1:54:07 hod., 2. Matouš Ulman + 26,5, 3. Pavel Boudný (oba Česká Spořitelna-Specialized) + 58,5, 4. Petr Dlask (LAWI Team) + 3:59, 5. Václav Ježek (IVAR CS – Author) + 4:20.

Ženy: 1. Denisa Stodůlková (Česká Spořitelna-Specialized) 2:29:43, 2. Jana Šimánková (Bikeclinic Cannondale) + 4:11, 3. Dáša Svěráková (Cyklotrenink.com) + 5:11.

(tz) Foto: Miloš Lubas

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu