Tour de Kids už v sobotu v Brně

21.4.2013
<p>Již v sobotu 27. dubna 2013 odstartuje třetí ročník cyklistických závodů pro ty nejmenší s bohatým doprovodným programem pro celou rodinu</p>

Celkem se letos uskuteční 17 závodů po celé republice v období od konce dubna do poloviny září.

Závody jsou určeny pro děti, které by si chtěly vyzkoušet závody, ale zároveň strávit příjemný den a užívat si zábavy. Letos se organizátoři zaměřili především na rozšíření doprovodného programu. Protože cílem akce je děti seznámit s dopravní výchovou, bezpečností na kole, proč je důležité nosit přilbu atd., pro děti bude připraveno mobilní dětské hřiště, klaun Čiko si připravuje speciální program, na každém závodě se děti a rodiče dozví základní vybavení kola a jak se správně vybírá kolo pro děti atd. Druhým cílem je zdravý pohyb dětí a zdravá svačinka pro děti, proto všichni registrovaní účastníci při akreditaci dostávají cereální snack Street XL.

Doprovodného programu je ale během dne více. Skákací stan, herní stan a Lego stolky, módní přehlídka dětského oblečení na kolo, v Plzni a Chomutově i doplňkový závod na koloběžkách pro dospělé, ve vybraných městech výtvarná dílna s Petrem Morkesem, všude kvízové otázky s komisařem Vrťapkou. Nově se dají zapůjčit bezplatně odrážedla pro ty nejmenší a pro zapomnětlivce budou k dispozici i cyklistické přilby, protože bez nich se na trať závodu nesmí.

Startovné je ve výši 80,– Kč při online registraci a platbě, při platbě na místě pak 100,– Kč. Pojištěnci ČPZP mají startovné zdarma. Ve Slaném, Chomutově a Žďáře na Sázavou je startovné zcela zdarma, protože je za děti hradí město, případně partner závodu. Kdo se zaregistruje předem a vyplní registrační formulář, může si pro svého malého závodníka zarezervovat startovní číslo s jeho jménem či přezdívkou. Pro děti to bude určitě pěkná vzpomínka na závod Tour de Kids. Při vyjednávání startovních čísel dostanou děti tašku plnou dárků – účastnické tričko Tour de Kids, pamětní list, knížku z nakladatelství Mladá fronta a cereální snack Street XL od společnosti Nutrend. Protože malých závodníků je hodně a vítěz jen jeden v kategorii, obdrží děti při průjezdu cílem další drobné dárečky a ti nejmenší i dětskou vodu Horský pramen Pramínek.

Na vítěze čeká žlutý dres jako na vítěze opravdivé „tour“ a další ceny od partnerů akce. Na závěr celého odpoledne diskotéka s klaunem Čiko a losování startovních čísel o dětská odrážedla, dětskou kosmetiku, cereální snacky na celý měsíc a spoustu dalšího.

Veškeré informace jsou na webu www.tourdekids.cz a je vhodné i průběžně sledovat facebook závodu, kde jsou ty nejaktuálnější informace.

Tímto děkujeme všem partnerům, kteří nám v letošním ročníku pomáhají, bez nich by se takováto akce nikdy nemohla uspořádat a moc si toho vážíme … děkujeme!

  • TZ-

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu