Rychlebské stezky bodují s novým videem

11.2.2013
<p>Na blížící se cyklosezónu lákají Rychlebské stezky návštěvníky na internetu hned dvěma videoklipy. Oba dva jsou o nově vybudované trase – Superflow trailu.</p>

Oba dva úspěšně „bodují na internetových stránkách“ – druhý z nich má po necelých dvou týdnech na www.vimeo.com více než 15 000 shlédnutí a odkaz na něj byl zveřejněn i na prestižních světových webových stránkách věnujících se horským kolům. Video nabízí záběry z „hravé“ stezky, na které si užívá trojice jezdců. Vše je zasazeno do krásné rychlebské přírody a doplněno o chytlavou hudbu.

 

Tuto speciální trasu budovali kluci z Rychlebských stezek v loňském roce společně s odborníky z Walesu, s Rowanem Sorrellem a jeho partou Back On Track. Velká Británie je kolébkou evropského budování trailů pro MTB a Back On Track patří k současné špičce ve stvbě stezek podle nejnovějších trendů. Postavit stezku tak, aby byla zábavná pro méně zkušené jezdce i pro závodníky – to je to největší umění. Tak, aby se na ní každý mohl zlepšovat a odnést si skvělé zážitky z nekonečné plynulé jízdy. Zatímco ve Walesu najdete nejdelší plynulý sjezd na vybudované stezce v délce 2,4 km, Superflow trail přináší téměř 8 km nepřetržité zábavy! Jedná se o styl stezky, na které najdete terénní vlny, klopené zatáčky, občas vás bude houpat nahoru a dolů, nebo vás vtáhne mezi stromy. Vše ve svižném rytmu. Kouzlo spočívá v tom, že trasu budovali zkušení jezdci a každý úsek stále zkoušeli na kole, tak, aby byl ideální. Rowan Sorrell se více než 7 let věnuje profesionálně budování trailů pro MTB. Během stavby trasy byl pokácen pouze jeden strom, který byl použit na lávku přes bažinatý úsek.

Trasa byla budována za významné finanční spoluúčasti Olomouckého kraje, dále Lesů České republiky a z velké části také z peněz získaných z provozu Infocentra Rychlebských stezek.

Superflow trail měl možnost projet i Shane Wilson z americké asociace IMBA, který ho hodnotil v superlativech a doporučil pro certifikaci IMBA Flowcountry trail. Toto speciální označení trailů stavěných podle nejnovějších trendů má na světě pouze 5 stezek! Rychlebské stezky se o něj budou ucházet v letošním roce. Superflow trail bude v Černé Vodě slavnostně otevřen 26.4.2013 u pří­ležitosti mezinárodní konference o současných trendech v budování MTB trailů a resortů. Večer po konferenci zde vystoupí Lenka Dusilová a na sobotu bude nachystán bohatý program pro veřejnost.

Díky nové trase budou Rychlebské stezky nabízet více než 60 km tras. Je to délka, která díky převýšení a náročnosti už skýtá program na celý víkend. Trasy se dělí podle náročnosti na lehké, střední a těžké. Veškeré zázemí najdete v obci Černá Voda.

Informace na www.rychlebskestezky.cz.

Přiložené fotografie: Rob Trnka, Pavel Horník

Video: Petr Slavík

RYCHLEBSKÉ STEZKY

Rychlebské stezky jsou speciálně vybudované trasy pro horká kola, které začínají a končí v obci Černá Voda. Jedná se o uzavřené okruhy, které jsou rozděleny podle obtížnosti. Návštěvníkům slouží Informační centrum s půjčovnou celoodpružených kol a cykloservisem.

Milníky

Otevření první trasy září 2009

Rozšíření o lehký trail Podél Černého potoka 2010 a trail Prokletý

Celosezonní denní provoz Informačního centra včetně půjčovny kol od r. 2010

Otevření Černého potoka – jaro 2011

Budování nového flow trailu s Rowanem Sorrellem 2012

Návštěvnost stezek

rok 2012 – 15 000–20 000

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu