Charitativní cyklistický ples

24.1.2013
<p>Pokud vás přepadla chuť na kultivovanou zábavu, máte jedinečnou možnost zúčastnit se plesu v KD Na Rybníčku v Opavě, který se koná již tuto sobotu 26. 1. 2013 od 19 hodin.</p>

Součástí programu tohoto charitativního plesu, který se koná na podporu školy v Pákistánu, bude i křtění dlouho očekávaného cyklistického kalendáře pod názvem Czech mix team, který nafotily české cyklistky silničářky a jeho mottem je „Chceme reprezentovat“. Na křtění kalendáře byli pozváni bývalý profesionální silničář Jan Hruška a současný jezdec domácího profesionálního týmu Bauknecht Author Tomáš Bucháček. Cyklistické fotomodelky bude na pódiu zastupovat úřadující mistryně ČR na silnici Pavlína Šulcová. Na ples Vás srdečně zvou pořadatelé.

Bližší informace na emailu:tym@ghost-bikes.cz, či telefonním čísle: +4207253­63364

Vstupné 300 Kč v předprodeji (v ceně večeře), 400 Kč na místě.

Doprovodný program:

  • České silniční cyklistky pokřtí na plese svůj kalendář.
  • Videoprojekce fotek z Pákistánu.
  • Vystoupení freestyle BMX.
  • Dražba dresů cyklistického KTM Tour de Himalayas, hokejového Vítkovic a Třince (včetně podpisů hráčů).
  • Bohatá tombola.

O projektu pomoci škole v Pákistánu:

Koncem září 2012 se čeští cyklisté Lucie Macíková, která dala celou výpravu dohromady, její týmový kolega Marcel Sládek (GHOST-MOJEKOLO.cz), Marek Rauchfuss (tehdy S&H SUPERIOR), Lucie a Michal Vláškovi (Kellys Bike Ranch) vypravili do Pákistánu na etapový závod horských kol KMT Tour de Himalayas. Hlavní organizátor Khurram Khan začal pořádat tuto soutěž jako charitativní akci na pomoc jedné místní škole, která byla v roce 2005 poničena zemětřesením. Z důvodu složité politické situace přijel pákistánský ministr školství soutěž zrušit a všechny závodníky vojáci z bezpečnostních důvodů evakuovali do hlavního města Islamabádu. V průběhu návštěvy se cyklisté stihli zúčastnit sportovního dne v již zmíněné škole. Zde děti povzbuzovali při zdolávání především atletických disciplín. Sami se pak zapojili při přetahování lanem. Podmínky pro sport v Pákistánu jsou ovšem dočista jiné, než jsme zvyklí v ČR. Tým GHOST-MOJEKOLO by rád pomohl alespoň malou částí k tomu, aby se dětem v Kaghan Valley, jedné z nejchudších oblastí Pákistánu, kde většina lidí sotva žije na hranici existen­čního minima, mohlo dostat vzdělání. Proto se rozhodl uspořádat ples, jehož výtěžek bude věnován zmíněné škole. Pokud pákistánská ambasáda udělí víza, tak na ples dorazí i Khurram Khan, ředitel pákistánské nadace, která školu zaštiťuje.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu