PROPEL A ENVIE: aera od Giantu

22.1.2013
<p>Giant je další globální značkou, která přichází s řadou aerodynamicky konstruovaných silniček. Zajímavostí je, že ani v této kategorii nezapomněl na ženy. Model Envie je prvním specificky dámským kolem této kategorie.</p>

Pánská verze kola se jmenuje Propel, rámový kit ve velikosti „M“ váží 1675 g včetně sedlovky, objímky, hlavového složení a integrovaných brzd. Oproti aerodynamické konkurenci dokáže údajně ušetřit 12–36 sekund na 40km trati. Klíčovou technologií je z hlediska aerodynamiky samozřejmě tvarování trubek, v-brzdy v zákrytu přední vidlice a sedlových vzpěr, plochá sedlovka, vnitřní vedení lanek a nové aerodynamické „kombo“ řídítek a představce. Tuhost pak mají na starosti osvědčené postupy – tedy vlákno T-800, tapered hlavová trubka OverDrive 2 a lisované středové pouzdro PowerCore. Nově se zde objevuje ještě technologie RideSense, tedy do zadní vidlice integrované čidlo otáček klik a kola, které je kompatibilní s přístroji vybavenými technologií ANT+. Propel bude nabízen ve třech variantách Advanced – SL0, SL1 a SL2.

Velmi podobné benefity přináší i dámská řada Envie. Kolo bylo připraveno i pro jednu z nejlepších cyklistek současnosti Marianne Vosovou, takže kompromisy jsou minimální. Řada je vyrobena z materiálu T-700, použita je specifická geometrie, upravené je spektrum velikostí. Také díky dostupnějším komponentům budou modely Envie zároveň dostupnější než jejich pánské protějšky.

Více informací naleznete na stránce věnované přímo modelu Propel: http://www.giant-bicycles.com/…Advanced-SL/

(kk)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu