Craft 1000 Miles Adventure potřetí

29.11.2012
<p>Jedinečný závod Honzy Kopky pro dobrodruhy, non-stop jízda bez podpory napříč Česko-Slovenskem, spustí přihlášky už 1. ledna!</p>

Závod Craft 1000 Miles Adventure poprvé odstartoval 3. července 2011 a zúčastnilo se ho 89 závodníků ze tří států. Start 3. ročníku je naplánován na 30. června 2013. Délka by opět měla být cca 1 000 mil napříč Česko-Slovenskem. Variantou je i kratší verze závodu, která bude dlouhá přibližně 500 mil. Závod je otevřen pro bikery, běžce, chodce, koloběžkáře a všechny, co se pohybují vlastní silou. V roce 2012 vedla trasa z nejzápadnějšího možného bodu Česka z trojmezí v Ašském výběžku severními horskými oblastmi do nejvýchodnější slovenské dědiny Nová Sedlica. Každý následující rok se jede vždy opačně. Závod nemá časový limit, tedy na zdolání trasy mají jezdci tolik, kolik potřebují nebo na kolik jim vystačí dovolená.

Je to obecně závod, pro všechny, kteří se pohybují vlastní silou, proto se letos 1. července v Hranicích u Aše objevilo na startu kromě bikerů i sedm běžců a dokonce jeden koloběžkář. Přes svou drsnost závod láká i něžné pohlaví. Žen se zůčastnilo šest a na trase byly hodně vidět. Na startu se objevili jezdci ze šesti států – Česka, Slovenska, Německa, Švýcarska, Španělska a Austrálie. Závodníky přijel morálně podpořit i handicapovaný sportovec Matěj z Opavy na handbiku. Odstartoval se všemi, ale jel svou vlastní trasu paralelně se závodem a skončil plánovaně ve čtvrtině závodu na checkpointu 1 v Jizerkách.

Do cíle, celých 1000 mil až na východ Slovenska, se dokázalo dostat pouze 30 bikerů (z toho dvě ženy) a jediný běžec. Své prvenství obhájil loňský vítěz biker Zdeněk Kříž, kterému trasa 1771 km trvala 9 dní a 29 minut. Když se dostal do cíle, byli poslední bikeři ještě v Orlických horách, tj. o celých 1000 km zpět, a chodci dokonce v Jizerkách. Běžci Martinu Šebánkovi trvala trasa 22 dnů, 23 hodin a 18 minut.

Letos byla místa vyprodaná za 58 minut. Registrace pro třetí ročník odstartuje 1. ledna 2013 přesně v 0.00 hodin.

Mnohem více fotografií, ale také videa a další informace hledejte na stránkách závodu www.1000miles.cz (TZ) foto: archiv Craft 1000 Miles Adventure

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu