Festka Bicycles, Projekt 200

7.11.2012
<p>Projekt 200 je ideální způsob, jak získat ručně dělaný karbonový rám Festka z limitované edice za zlomek jeho hodnoty.</p>

Progresivní mladá česká značka Festka Bicycles, která se věnuje návrhu, designu a ruční výrobě unikátních jízdních kol a doplňků na míru, představuje jedinečnou možnost a skvělý tip na vánoční dárek pro milovníky cyklistiky v podobě šance získat špičkový hi-tech karbonový rám na míru za zlomek jeho hodnoty v rámci limitované edice Projektu 200. Zakoupením voucheru v ceně 25 tisíc Kč na webu http://projekt200.festka.com získá zákazník hi-tech karbonový rám v hodnotě 69 tisíc Kč s titanovým středem a hlavovým složením Cane Creek 110, typ rámu dle vlastního výběru (silnice, MTB – 26″, 27,5″, 29″, cyklokros, dráha, fixie, fitness, nebo městské kolo) a velikosti na míru, dále možnost postavit si celé kolo za jedinečnou cenu, měření postavy, nastavení posedu systémem Retül, možnost personalizace a barevného provedení rámu dle osobního vkusu a poradenství v celém procesu stavby kola.

„Zakoupením rámu se zákazník zároveň podílí na výrobě forem pro karbonové spojky, což je forma tzv. komunitního financování, kterou jsme se nechali inspirovat např. americkým serverem Kickstarter. Na výrobu jednoho typu kola v jedné velikosti jsou potřeba tři takové formy. Aby mohla být naše nabídka co nejširší, potřebujeme více než 50 forem. Projekt 200 vznikl, abychom shromáždili finanční prostředky na pořízení právě těchto forem pro spojky,“ popisuje Michael Moureček, jeden ze dvou zakladatelů a partnerů značky Festka Bicycles a dodává: „Rozhodli jsme se pro formu luxusního voucheru, který můžete dát pod stromeček nebo ovázat mašlí. Obdarovaný dostane přesně takový rám, jaký si vždycky přál, sám si vybere typ, barvu, velikost, kromě rámu získá i mnoho dalších služeb a s rámem je spojena 20% sleva na další komponenty.“

POPIS RÁMU

Po dvouletém vývoji představuje Festka Bicycles ultimativní karbonový rám. Pro spojení trubek jsou použité karbonové spojky, které umožňují stavbu rámu na míru. Karbonové trubky jsou výsledkem spolupráce s firmou CompoTech, která se zaměřuje na náročná řešení od sportu po robotiku. Pečlivou skladbou vláken s vysokou pevností mění nové trubky standardy v pevnosti a v pohlcování vibrací. Ještě dál posouvají naše doposud revoluční řešení sendvičových trubek. Rám v případě poškození umožňuje snadno vyměnit jakoukoliv trubku za novou. Hlavová trubka byla přepracována do nového rozměru 1,5″ (horní i dolní ložisko). Toto řešení výrazně posiluje rám v přední části a lépe pracuje s vidlicí. Každý profesionál potvrdí, že kvalitní hlavové složení je velmi podstatné, a proto Festka zvolila to nejlepší, jaké na trhu je – Cane Creek 110 52mm. Za vše hovoří záruka 110 let. Protože se jedná o rám nejvyšší kategorie, nebylo možné než středové pouzdro vyrobit z titanu. Na rámu samozřejmě nejsou žádné samolepky, design je tvořen airbrushem a prvotřídním lakem od renomovaného dodavatele PPG. Hmotnost rámu se pohybuje kolem 1000 g dle typu nebo i na přání méně. (Umíme vyrobit rámy i kolem 700 g, ale tam už hmotnost ovlivňuje funkci. Omezení a případné komplikace nestojí za pár ušetřených gramů na rámu.) Celková hmotnost silničního kola se tak dostává pod 6 kg.

CENA PRVNÍCH 200 KUSŮ – 25 000 Kč OD LEDNA 2013 – 69 000 Kč

CENY SROVNATELNÝCH RÁMŮ: Colnago C59 (Itálie) – 87 000 Kč Independent Fabrication (USA) – 104 500 Kč Parlee (USA) – 100 000 Kč

Co je to Retül? 3D Motion Capture Bike Fit. Jedná se o nejpokročilejší systém nastavování pozice jezdce na kole. Pomocí nástrojů, které se používají při výrobě animovaných filmů, vytvoříme 3D model vás a vašeho kola a velmi přesně vyladíme tu nejlepší pozici na vašem kole. Pomůžeme vám tak zvýšit výkon a předejít zdravotním komplikacím. Jsme jediní, kdo vlastní tento systém v Evropě!

O Festka Bicycles Dnes se velká část cyklistické produkce vyrábí na Taiwanu a v Číně, tím se vytratilo řemeslo, ale i inovace. My vracíme do výroby rámů obojí. Milujeme práci s karbonem. Stavíme kola, která jsou pevná, lehká a spolehlivá. Na vývoji se podílí špičkoví odborníci z oboru. Ke každému zákazníkovi přistupujeme jako by to byl vítěz Tour de France. Pečlivě vás změříme, nakreslíme rám, náš designér připraví originální design a nakonec vás na kolo usadíme. A jdeme i mnohem dál – co třeba vlastní kolekce dresu, která ladí jen a jen s vaším kolem? Snažíme se dělat věci originálně a poctivě, díky tomu se těšíme na každý nový den. Před dvěma lety jsme si chtěli koupit kola, a protože jsme nároční, měla to být kola, která o nás něco řeknou. K našemu překvapení nás nikdo nedokázal uspokojit, buď kola nestavěl ručně a jen na čínský dovoz lepil své samolepky, anebo nám rozmlouval naši představu. Nakonec jsme se rozhodli ukázat všem, že to jde dělat i pořádně. Našli jsme ty nejlepší odborníky v různých profesích – svářeče, vývojáře, designéra, atd. Dnes je nás 15 a každý člen Festky má mnohaleté zkušenosti a vyniká ve svém oboru. Díky tomu dnes děláme kola, která dělají radost nám i našim zákazníkům.

Festka Bicycles se zaměřuje na ruční zakázkovou výrobu rámů a celých kol. Naší snahou je společně s klientem vytvořit kolo, které přesně odpovídá jeho potřebám a přáním. Součástí našich služeb je obsáhlé specializované poradenství zaměřující se na veškeré aspekty cyklistiky, včetně měření posedu a designu oblečení. Naší specialitou jsou trubky vlastní konstrukce. Jsou to především sendvičové trubky, které jsou velmi pevné a odolné vůči mechanickému poškození nebo extrémně lehké. (Díky tomu například rám Mops váží kolem 600gr, což jej řadí mezi nejlehčí rámy na světě.) Kromě karbonu nabízíme i širokou škálu ocelových rámů, včetně absolutní novinky – nerezových trubek XCr – od italské firmy Columbus. Výhodou tohoto materiálu je, že může být ponechán v svém surovém stavu a není jej potřeba lakovat. Dalším materiálem je pak hliník.

Více o Festka Bicycles a Projektu 200 na: http://projekt200.festka.com a www.festka.com.

(TZ)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu