RedBull Rampage 2012

10.10.2012
<p>Odporné vedro, větrem ošlehané kaňony a z nich se spouštějící nejlepší jezdci na světě. Tak vypadal uplynulý víkend na RedBull Rampage 2012, který následovalo a vyhlášení vítězů Freeride Mountain Bike Association (FMBA).</p>

RedBull Rampage s podnázvem Evolution opět hostila freeridery nejhrubšího zrna se ve Virginské poušti, Utah, USA. Jak už to bývá, mnoho jezdců se kvůli pádům nedostalo ani do kvalifikace. Naštěstí letos nepraskala kola ani kosti, vše se obešlo bez vážnějších případů. Techniku a odvahu jezdců prověřil i nový Oakley Sender, dřevěná stavba kombinující dvě různé stopy. K tomu si připočtěte dosud nejvýše posazený start, obří skoky na dálku i výšku, vynásobte obtížným sypkým dopadem a vyjde nezapomenutelný okamžik pro jezdce i fotografy. Letos se mezi 36 nejpovolanějších nedostal žádný Čech, do finálové dvanáctky se probojovali zástupci čistého freeridu, slopestylu i sjezdaři Světového poháru. Nejsuverénnější výkon bez pádu dvakrát za sebou ukázal kanaďan Kurt Sorge, druhý skončil Francouz Antoine Bizet, třetí Američan Logan Binggeli na 27,5“ kole KHS.

Výsledky z tohoto klání se promítly i do celkového hodnocení v rámci šampionátu Freeride Mountain Bike (FMB), kde už podruhé vyhrál Brandon Semenuk, těsně za ním Martin Söderström, třetí pak Thomas Genon.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu