Cyklofest Plus opět jako doprovodný program ForBikes 2012

20.3.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-03-20T14:04:06 --> <p>Součástí doprovodného programu veletrhu ForBikes 2012 bude opět festival cyklistiky a cestování na kole CYKLOFEST PLUS 2012. V sobotu 31. 3. budou mít návštěvníci veletrhu možnost zavítat do velkého sálu konferenčního centra ve vstupní hale, kde bude po celý den probíhat pásmo prezentací z cyklistických výprav a filmů s cyklistickou tematikou. Diváci budou mít jedinečnou příležitost shlédnout a vyslechnout produkci českých cyklocestovatelů – v průběhu festivalu se postupně na plátně objeví prezentace zkušených cyklistů z jejich cest po různých koutech světa a organizátoři letos zařadili i jeden bikemaratonský a jeden freeridový film. Prezentace doprovodí celodenní divácká soutěž o hodnotné ceny. V předsálí budou probíhat autogramiády a výhodný prodej cyklistických knih vystupujících autorů.</p>

Program zahájí a zakončí dva filmy. Ten úvodní bude o Malevil Cupu, tradičním MTB maratonu v Lužických horách, jehož náročná trať bude letos prověřena profesionály při mistrovství Evropy v MTB maratonu. Závěrečný film Cyklofestu Plus bude bonbonkem pro všechny, kteří milují MTB freeride – film Virtuous z dílny švýcarské dvojice Brian Gottschalk a Fabian Näf natočený v pohádkovém prostředí švýcarských, italských a francouzských Alp je dokonalý a mnohé jistě inspiruje k návštěvě těchto regionů či je přiměje k nácviku podobných kousků, které na plátně předvedou přední zahraniční jezdci tohoto divokého odvětví.
Cyklocestovatelské prezentace diváky zavedou na čtyři kontinenty. Evropu bude zastupovat handicapovaný cyklista Héřa Volf, který loni na handbiku dojel s poselstvím až k papeži do Vatikánu, a Slávka Chrpová, šéfredaktorka časopisu Cykloturistika – ta vyrazila po stopách svatojakubské cesty do Santiaga de Compostella, avšak zvolila si méně známou portugalskou variantu.
Pak se s Jiřím Bínou přesuneme pod žhavé australské slunce do pustiny načervenalého písku cesty Gibb River Road. A na jižní polokouli zůstaneme i v příspěvku organizátorů a zakladatelů Cyklofestu – cyklocestovatelská dvojice Lucie Kovaříková a Michal Jon promítne obrázky z Patagonie, kterou již projeli dvakrát, a o tamní drsné, leč překrásné přírodě Chile a Argentiny plné ledovců, jezer, deštných pralesů, rozeklaných hor, skvostných národních parků a silného větru srážejícího cyklisty ze silnice mají hodně co říci. Atraktivní podívanou bude jistě i povídání s již roztátým Pavlem Richtrem, který jen pár dnů před festivalem úspěšně dokončil závod zmrzlou a zasněženou divočinou na Aljašce, populární Iditarod.
Více info o Cyklofestu Plus i dalších letošních Cyklofestech najdete na www.cyklofest.cz.

Program
31. 3. 2012 – velký sál ve vstupní hale – 10:00–18:00

10:00 Bikemaratonský filmový předkrm (Malevil Cup)
11:00 Austrálie – žhavá Gibb River Road (Jiří Bína)
12:30 Do Vatikánu na handbiku (Heřman Volf)
13:00 Caminho Portugues (Slávka Chrpová)
14:30 Patagonií na kole (Lucie Kovaříková a Michal Jon)
16:00 Aljaška – extrémní zimní MTB závod Iditarod 2012 (Pavel Richtr)
17:00 MTB freeride filmový zákusek – Virtuous (Brian Gottschalk a Fabian Näf)
17:45 Vyhlášení výsledků celodenní divácké soutěže o ceny

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu