Výsledky letní soutěže o cestu do Evropského parlamentu

7.10.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-10-07T14:37:32 --> <p>Vážení čtenáři, opět jste ve velké míře využili možnosti zúčastnit se zajímavé vědomostní soutěže, kterou jsme pro vás připravili na léto. Otázky se týkaly jak Evropského parlamentu, tak také zajímavostí, které na cestě do Štrasburku potkali protagonisté knihy Na kole do Evropského parlamentu, František Šesták a Edvard Kožušník. Doufáme, že vás soutěž obohatila a těm, které jsme vylosovali, přejeme příjemný zážitek z cesty do Evropského parlamentu.</p>

Hana Reichová, Milan Jasoněk, Zdeněk Kouba, Vlaťka Provazníková, Martina Rosenbergová, mohou absolvovat zájezd od 15.-16. listopadu 2011 do Evropského parlamentu ve Štrasburku. V zájezdu je zahrnuta doprava, ubytování ve 3* hotelu v centru populárního lázeňského města Baden – Baden, oběd v restauraci Evropského parlamentu, přednáška o Evropském parlamentu a diskuze s Edvardem Kožušníkem a návštěva Galerie (sledování zasedání). Prosím dejte nám vědět na adresu chrpova@vpress.cz, zda výhru využijete.
Zde jsou správné odpovědi na otázky: 1. Do kolika etap byla rozdělena cesta Fr. Šestáka a E. Kožušníka z Prahy do Štrasburku? B. 11 / 2. Kolik poslanců zasedá v Evropském parlamentu? A. 736/ 3. Ve městě Loket nad Ohří žil? A. Johann Wolfgang Goethe /4. Ve kterém městě se nachází tato kašna? A. Norimberk /5. Která odrůda vína je typická pro vinice Bádenska-Würtemberska? A. Trolínské / 6. Skladatel Ludwig van Beethowen během svého pobytu ve Františkových lázních bydlel v domě: C. U dvou zlatých lvů / 7. Tento zámek se nachází ve městě? C. Karlsruhe / 8. Ve které městě se zachovalým historickým jádrem byla pořízena tato fotografie? B. Rothenburg ob der Tauber / 9. Co je symbolem Alsaska, jehož hlavním městem je Štrasburk? C. Čáp / 10. V lázních Baden-Baden se léčí? A. Revmatismus a respirační choroby.
Výsledky soutěže najdete také na www.ivelo.cz a www.iVelo.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu