Zážitky na kole akčně i bezpečně

1.3.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-03-22T08:00:12 --> <p>Pobyt na kole je nejlépe stráveným časem pro většinu z vás. Ne každý si však troufá podniknout velké putování na vlastní pěst a ne každý je od přírody nadaným mechanikem. K tomu, abyste na cestách maximálně předešli potížím a uměli je řešit, když nastanou, je určité minimum znalostí a zkušeností vždy třeba. A právě k tomuto cíli směřuje projekt občanského sdružení Alpský klub Brno, který je určený pro laickou veřejnost a cyklisty začátečníky.</p>

V plánu má prostřednictvím teoretických přednášek a praktických kurzů předávat zkušenosti nezbytné pro plánování a bezpečnou realizaci vašich cyklo výprav.

Mezi témata letošního roku patří základy jako správné nastavení kola (biomechanické a zdravotní hledisko jízdy na kole), nouzové opravy kola v terénu (řetěz, řazení, brzdy, duše, rávky, výplet atd.) nebo cykloturistika s dětmi (dětská kola, vozíky za kolo, tažná tyč atd.Kromě výše zmíněných témat se vždy budou hodit základy orientace a meteorologie, mnoho zajímavého se dozvíte o zdravotních rizicích exotických končin nebo jaké trable a radosti přináší pohyb v extrémních podmínkách.

Zodpovědné chování každého návštěvníka přírody je důležité nejen pro aktéry samotné, ale také pro ostatní vyznavače cykloturistiky, protože každá nehoda či incident vrhá špatné světlo na naši činnost jako takovou, a je vodou na mlýn organizacím a jednotlivcům prosazujícím všemožná plošná omezení a zákazy. Zkuste jim společně s Alpklubem nedat šanci. Plán přednášek a kurzů projektu najdete na www.alpklub.cz, průběžně se budou objevovat i v kalendáři Hoby akcí na www.ivelo.cz.

foto Michal Bulička

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu