ROMAN KREUZIGER – Co o něm soudí jiní

11.8.2009
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2009-08-11T10:37:59 --> <p><strong>Oprava strany 58 ve <a href="http://www.53x11.cz/casopis/2009-4/obsah/">speciálu 53×11 Tour de France</a>! Chybně uvedená strana na konci tématického bloku o Romanu Kreuzigerovi má správně zde zveřejněnou podobu, kde se dozvíte názory na českého cyklistu z jeho týmu i od Armstrongova trenéra Chrise Carmichaela. Všem čtenářům se za nedopatření omlouváme.</strong></p> <p><a href="http://www.53x11.cz/img-archiv/2009_4_58_oprava.pdf" title="Opravená strana 58"><strong>Zobrazit PDF</strong><br /> <img alt="53x11 - Fotogalerie — ROMAN KREUZIGER - Co o něm soudí jiní" class="article_thumb" src="http://www.53x11.cz/img-aktuality/65_283_thumb.jpg" /></a> </p> <p><span class="mute_color"><span class="small-x">Redakce časopisu 53×11</span></span></p>

FRANCO PELLIZOTTI

53x11 - Fotogalerie — ROMAN KREUZIGER - Co o něm soudí jiníTÝMOVÝ SPOLUJEZDEC, NA TDF KREUZIGERŮV SPOLUBYDLÍCÍ
„Roman je velmi ambiciózní a sebevědomý závodník, jistý si sám sebou, přesvědčený o své cestě. Uvědomuje si své schopnosti, ví, co může dokázat. Možná je trochu víc uzavřený do sebe, chladnější, než jsme zvyklí, ale je to jeho mentalita. Snaží se tak také zbavit zbytečného tlaku, vyhnout se napětí. Samozřejmě mu můžu dost poradit. Závodil jsem s mnoha skvělými závodníky, poznal roli pomocníka i lídra, vím, jak si získat týmovou podporu, důvěru kolegů a jejich ochotu se obětovat. A je pro mě potěšením, že mu něco z toho mohu předat. Už sice dokázal vyhrát velké závody, ale nemyslím si, že by už teď byl připraven na roli jediného lídra, kapitána týmu. Tour de France je dlouhý závod, ještě musí růst a sbírat další zkušenosti. Nemusí spěchat, tím nic nezíská. Má dostatečný potenciál a inteligenci, aby pochopil, co je pro něj dobré. V každém případě ho čeká zářivá kariéra.”

CHRIS CARMICHAEL

53x11 - Fotogalerie — ROMAN KREUZIGER - Co o něm soudí jiníOSOBNÍ TRENÉR LANCE ARMSTRONGA, MAJITEL TRÉNINKOVÉHO CENTRA CTS
„Je to velmi talentovaný jezdec a určitě má předpoklady k tomu jednou vyhrát Tour. V současné době se mi ale zdá, že by jeho cesta vzhůru mohla vypadat trochu jinak, zdá se mi být trochu přetěžován, jsou na něj kladeny obrovské nároky. Budoucí lídr by se měl především naučit vítězit, naučit se být vítězícím typem. K tomu jsou dobré menší etapové závody, kde je také obrovská konkurence, ale mnohem menší tlak. Model vítězství je pak stejný na Kolem Romandie jako v Tour de France, ta zkušenost a schopnost je přenosná z menšího etapového závodu na velký. Nemyslím si také, že Itálie je tím vhodným prostředím pro růst budoucího vítěze Tour. Vezměme v potaz, že v Itálii je 20 000 registro­vaných juniorů! Je tam obrovská konkurence, obrovský tlak na okamžitý úspěch a ruku v ruce s tím určitá netrpělivost. Vzešel z tohoto prostředí v posledních letech nějaký vítěz Tour? A dá se předpokládat, že by v příštích letech nějaký Ital Tour vyhrál? V tom vidím určité nebezpečí.”

PAOLO BARBIERI

53x11 - Fotogalerie — ROMAN KREUZIGER - Co o něm soudí jiníTISKOVÝ MLUVČÍ STÁJE LIQUIGAS
„Měli jsme s redaktory Bicisportu debatu o tom inkriminovaném rozhovoru s Ivanem Bassem. Myslím, že to nebylo úplně korektní. Začalo to výrokem Romana pro Pro Cycling, ale on sám mi řekl, že se o případné Bassově účasti a svém postoji k ní vyjádřil v určitém kontextu. Vůbec nebylo v plánu, aby jel Ivan Tour, ale i kdyby tu byl, v žádném případě by neusiloval o celkové pořadí. Z toho výroku nebyl v týmu nikdo nadšený, Ivana to naštvalo. My musíme především chránit harmonii v týmu. Bassa hned žádali o reakci na cyclingnews.com, ale on to odmítl komentovat, že je to uzavřená záležitost a že na Tour nestartuje. Dokonce ve svém pravidelném deníku na tomto serveru označil Romana za cyklistu, který může už letošní Tour za určitých okolností vyhrát. Ale Bicisport se toho Romanova výroku chytil, udělali velkou reportáž, celou věc nafoukli… To víte, máme čtyři lídry a v takovém případě udržet soudružnost je prvořadý úkol, ačkoli zároveň můžeme během sezony pokrýt více rozličných cílů. Roman je mladý závodník, nechceme na něj vytvářet žádný zbytečný tlak a on zase musí pochopit, že komunikace s médii je důležitá. Samozřejmě od něj nikdo nečeká, že se bude chovat třeba jako Pozzato, že bude tak komunikativní. Respektujeme jeho uzavřenost.”

Foto: M. Navrátilová (Cor Vos), R. Hronza a E. Pinkava

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu