Závod Gent – Wevelgem (2009) na vlastní kůži

30.4.2009
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2009-04-30T13:36:36 --> <p><strong>Po loňském absolvování kostek na trase závodu Paříž – Roubaix se letos naše redakce vypravila na další z jarních klasik, tentokrát Gent – Wevelgem. Změnou oproti loňsku bylo že jsme mohli projet prakticky celou trať, ze které jsme vybrali dvě nejzajímavější místa. Kostky na čtyřicátém kilometru u obce Esen a pověstný Kemmelberg, na němž jsme byli součástí nepočitatelného davu fanoušků. Nabízíme vám malou ochutnávku atmosféry, která na oněch místech vládla.</strong></p>

Davy diváků. Po průjezdu posledních závodníků trvalo několik desítek minut, než se kolem našeho stanoviště prodraly davy všech, kteří sem vážili cestu pro tu krátkou chvíli, kdy se okolo jich jezdci proženou. Někteří z diváků se snažili dostat do již přeplněné restaurace na shlédnutí posledních kilometrů závodu, jiní pak s čerstvými vzpomínkami spokojeně odcházeli domů.

Čelo závodu. Ten se vyvíjel zcela jinak, než se předpokládalo, již na prvním úseku kostek bylo čelo dokonale naporcováno, v první skupině v tuto chvíli chyběli takřka všichni favorité.

Atmosféra ve zcela zaplněné restauraci: po návratu z venkovního shlédnutí průjezdu byla místa zaplněna a nikdo neřešil, zda byla židle rezervována, či ne. Oči všech hypnotizovaly obrazovku a dění na špici závodu, nebo že by ne…?

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu