Sosenka ovládl Křivoklát

4.6.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-06-04T13:42:27 --> <p><strong>Ondřej Sosenka suverénně vyhrál třetí etapu letošního závodu Lidice. Jezdec hradeckého PSK Whirlpool-Author do cíle nejnáročnější kopcovité etapy v okolí Křivoklátu přijel osamoceně s náskokem čtyř desítek vteřin na svého kolegu René Andrleho. Jen těžko, ale zvedal ruce vítězně nad hlavu.</strong></p>

„Dneska bylo opravdu velké vedro a teplota šla snad přes třicet stupňů. V kombinaci se sedmi okruhy, které jsme jeli, bych řekl, že závod byl až extrémně těžký, vzhledem k tomu, že nás startovalo jen padesát a poslední dvě tři kola už víceméně jel každý za své,” shrnul náročný závod vítězný Sosenka.

Hradecký jezdec si vítězství naplánoval už před startem, ač věděl, že je třeba dát pozor na žlutého kolegu Andrleho. „Opravdu jsem chtěl vyhrát, tak jsem si každé kolo kopec testoval a věděl, že borci tam vždy trochu zaostávají. Nakonec to bylo poměrně tvrdé, protože si mě hlídali a vlastně až v polovině posledního kola situace vykrystalizovala v můj prospěch,” pochvaloval si Sosenka.

Díky výborné týmové spolupráci byla u PSK Whirlpool-Author radost hned dvojnásobná. Do závodu totiž René Andrle nastupoval jako lídr ve žlutém trikotu, který už hodlá udržet až do konce celého závodu. „Dneska mi hodně pomohl právě Ondra Sosenka, závěr jel perfektně. Když na konci nastoupil, stačil mu v tu chvíli jen Kadlec. Jeli chvíli sami dva, tak mu Sosna přestal táhnout, abych je mohl dojet. Pak nastoupil Ondra znovu a my si to rozdali až na pásce,” podotkl Andrle, kterému bude při nedělních Lidických okruzích stačit, když dojede ve skupině.

Právě Milan Kadlec z Dukly Praha si v závěrečném souboji s Andrlem vybojoval bronzovou pozici před čtvrtým Martinem Boubalem z VC Ratisbona Regensburg.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu