Autentická reportáž z Paříž – Roubaix

16.4.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-04-16T20:53:30 --> <p><strong>Kdo z fanoušků silniční cyklistiky by neznal jednu z nejuznávanějších klasik na starém kontinentě. První, která vás bez rozmýšlení napadne, je bezpochyby Paříž – Roubaix. Historie tohoto závodu se začala psát již v roce 1896, a také proto je přezdíván „Královnou klasik".</strong></p>

Obličeje k nepoznání pokryté blátem, skřípání písku mezi zuby, ruce ochromené pevným svíráním řídítek na kostkách, náročnost a časté utrpení jí však daly ještě jedno jméno – „Peklo severu”. Původní distance byla přes 300 kilometrů, to když závod začínal v parku Bois de Boulogne v Paříži a končil v Roubaix. V roce 1966 byl start přemístěn o padesát kilometrů severněji do Compiégne, kde se zahajuje doposud.

Pokud po shlédnutí této malé ochutnávky na webu dostanete chuť na celou reportáž, nezapomeňte si v kalendáři poznamenat datum 30. dubna 2008, kdy vyjde druhé číslo časopisu 53×11 s autentickými zážitky našich redaktorů. Prožijte s námi atmosféru severní Francie a jejího dítka – jedinečného klání Raříž – Roubaix.

Videopřílohy

Video: Mechanici tlačeni časem se s některými úpravami moc nemazlí

Video: Sprchy se jměny vítězů působí opavdu ponuře

Video: Neodolali jsme možnosti projet si uličku slávy na velodromu v Roubaix

Video: Kromě nás na trati trpěla i videotechnika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu