Settimana Internazionale Coppi e Bartali

29.3.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-04-02T00:42:00 --> <p><strong>Italský závod v názvu se jmény dvou nesmrtelných „campionissimi“ se konal 25. – 29. března a přilákal výbornou konkurenci. Letošní skvělou formu potvrdil Cadel Evcans (Silence-Lotto, na snímku po vítězné etapě), který během pouhého měsíce vyhrál již třetí horský dojezd v etapovém podniku (předtím Ruta del Sol a Paříž-Nice na Mont Ventoux), nyní konkrétně ve třetí etapě na vrcholu Valico di Gaiato, čímž také rozhodl o svém celkovém prvenství.</strong></p>

Pětidenní závod byl jinak především přehlídkou adeptů na letošní Giro d´Italia (Simoni, Sella, Beltran, Pinotti, Axelsson). Stefano Garzelli (Acqua e Sapone, vítěz GdI z roku 2000) se sice na růžové etapy nepodívá, neboť jeho tým neobdržel od pořadatelů divokou kartu, nicméně byl Evansovým nejvážnějším konkurentem (celkově 2. o 17 sekund) a jistě tím chtěl lidem z vedení Gira leccos naznačit. V hromadných dojezdech exceloval Francesco Cicchi (Liquigas), který letos vyhrál už etapu na Tirreno-Adriatico. Doplňme, že 75. příčka v konečném pořadí patřila Slováku Jána Valachovi (Elk Haus).

53x11 - Fotogalerie — Settimana Internazionale Coppi e BartaliCadel Evans v úniku.

53x11 - Fotogalerie — Settimana Internazionale Coppi e BartaliDva nejlepší v konečném pořadí v dobrém rozmaru. Stefano Garzelli (vlevo, Acqua e Sapone) a Cadel Evans (Silence-Lotto) se dobře znají ze společného působení v někdejším týmu Mapei.

53x11 - Fotogalerie — Settimana Internazionale Coppi e BartaliGarzelli se Australana se v rozhodující třetí etapě držel seč mohl, ale jeho vrchařskému umění nakonec stejně nestačil.

53x11 - Fotogalerie — Settimana Internazionale Coppi e BartaliGilberto Simoni je zatím v přípravě na květnové Giro velmi nenápadný. Na Settimana Internazionale Coppi e Bartali obsadil 63. příčku.

53x11 - Fotogalerie — Settimana Internazionale Coppi e BartaliCadel Evans v rozhovoru s legendárním Francesco Moserem.

53x11 - Fotogalerie — Settimana Internazionale Coppi e BartaliZávěrečná etapa se stala kořistí domácího Emenuele Selly (CSF Group Navigare, 5. celkově), který patří do širšího okruhu favoritů pro Giro d´Italia.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu