Paříž-Nice: 5. etapa – Althen-des-Paluds–Sisteron (172,5km)

14.3.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-03-15T19:59:40 --> <p><strong>Papírově relativně poklidná etapa přinesla úspěšný únik, etapový vavřín (již třetí pro stáj Quickstep v letošním ročníku Paříž-Nice) a posun Španěla Carlose Barreda do první desítky celkového pořadí, zároveň však velké zpoždění Romana Kreuzigera (-11:58 min., celkově klesnul na 28. příčku). Lépe si v pátek vedl slovenský silničář Peter Velits, který dojel v hlavní skupině (-2:15 min. za třináctkou uprchlíků, celkově 72.). Předchozí pády a chladné, deštivé počasí si vyžádaly své oběti, ke startu nenastoupil mimo jiné David Millar (Slipstream), do cíle nedojel například Brad McGee (CSC). Žlutý trikot však v poklidu udržel Robert Gesink (Rabobank, na snimku), který si užívá chvíle slávy a zájmu médií.</strong></p>

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Althen-des-Paluds–SisteronMírný náskok, který si Carlos Barredo (Quickstep) vybudoval deset kilometrů před cílem po svém třetím útoku v řadě, když už předtím vyprovokoval rozhodující akci šesti uprchlíků z původních sedmnácti v posledním stoupání na Côte des Marquises (160. km), udržel až na pásku v Sisteronu.

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Althen-des-Paluds–SisteronNejaktivnější muž v úniku také po zásluze získal etapové prvenství – Carlos Barredo na špici.

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Althen-des-Paluds–SisteronPoprvé v závodě se výrazněji připomněl francouzský mistr Christophe Moreau (Agritubel), který nechyběl mezi pěticí závodníků, která první vyjela na vrchol Côte des Marquises, ale na Barreda nestačil a ve spurtu ještě podlehl Kroonovi (CSC) a Morimu (Saunier Duval).

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu