Paříž-Nice: 3. etapa – Fleurie–St. Etienne (165,5 km)

12.3.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-03-12T20:57:02 --> <p><strong>Výborně Křižáku! Český cyklista Roman Kreuziger si nikterak nepřipouštěl pondělní zaváhání, kvůli němuž ztratil více než šest minut na nejlepší a ve středeční 3. etapě se zaskvěl vynikajícím pátým místem v čelní skupině mimo jiné s novým lídrem Chavanelem, Rebellinem či Popovičem. Byl to velký den Kreuzigerovy stáje Liquigas, která získala etapové prvenství dík Finu Carlströmovi. Roman, jenž se předvedl v závěrečném stoupání na Col de la Croix de Chaubouret 18 km před cílem, se posunul v celkovém pořadí z 66. na 26. příčku, Slovák Peter Velits (Milram) tentokrát výrazně zaostal (-17:06 min) a celkově se propadl na 52. místo. Do žlutého trikotu se poprvé v tak významném závodě oblékl domácí Sylvain Chavanel (Cofidis, na snímku), který vede o šest vteřin před Španělem Sanchezem (Caisse d´Epargne), čtvrté místo drží další z adeptů na konečné vítězství Ital Rebellin (Gerolsteiner).</strong></p>

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Fleurie–St. EtienneŽivotního úspěchu dosáhl vítězstvím ve třetí etapě sympatický finský cyklista, účastník loňské Tour de France a Kreuzigerův stájový kolega Kjell Carlström.

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice 2008, Fleurie–St. EtienneDamiano Cunego (Lampre) sice již přišel o vyhlídky na celkové prvenství, v náročném stoupání I. kategorie na Col de la Croix de Chaubouret však přesvědčil o svých vrchařských kvalitách a pomohl tak k posunu do průběžného vedení i spolupracujícímu Sylvainu Chavanelovi (Cofidis, na snímku vlevo).

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu