Paříž-Nice: prolog – Amily

9.3.2008
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2008-03-11T13:29:28 --> <p><strong>První z velkých etapových závodů evropské sezony tedy nakonec přes vleklé spory mezi pořadatelskou organizací ASO a mezinárodní federací UCI přece jen odstartoval. Závodníci nedbali na hrozby finančních i disciplinárních postihů ze strany UCI, postavili se za organizátory a nastoupili k prologu závodu, který se odehrává pod dohledem Francouzské cyklistické federace. Boj tím ale určitě zdalela nekončí.</strong></p> <p><strong>Navzdory původním plánům se na startu závodu, kde se mu loni tak dařilo, objevil i český zástupce Roman Kreuziger (Liquigas). Nezopakoval sice druhé místo z loňského prologu Paříž-Nice, ale na 4,6 km dlouhé trati časovky v Amilly obsadil solidní 15. příčku jen s 12sekundovou ztrátou na vítězného Thora Hushovda, který je specialistou na krátké prology (podobně vyhrál i úvodní chronometr na Tour de France 2006).</strong></p>

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice: prolog - AmilyThor Hushovd (Credit Agricole) prokázal své silové dispozice a na v podstatě stíhačské trati zvítězil průměrem nad 50 km/h.

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice: prolog - AmilyNorský sprinter se stal prvním držitelem žlutého trikotu lídra závodu. Jak dlouho v něm vydrží?

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice: prolog - AmilyDo průběhu úvodní časovky výrazně promluvil déšť. O senzaci se druhým místem s odstupem pouhých čtyř vteřin na Hushovda bezmála postaral neznámý Španěl Markel Irizar (Euskaltel), který byl jedním z těch, kdo jeli na suchu.

53x11 - Fotogalerie — Paříž-Nice: prolog - AmilyJeden z favoritů Cadel Evans (Silence-Lotto) , nejlepší časovkář loňské Tour de France, se ve výsledkové listině usadil až na 36. místě ovšem s minimální ztrátou sedmnácti sekund. Předevšm však vyhlásil, že chce hlavně pomoci k dobrému výsledku týmovému kolegovi, Ukrajinci Popovičovi. Že by půjčka na oplátku pro červencovou TdF…?

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu