Máme zlato, stříbro i bronz!

6.9.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-09-06T10:54:41 --> <p>Zisk kompletní sbírky cenných kovů pro Českou republiku po prvním dnu silničních soutěží na Paralympijských hrách asi nečekal nikdo. V úžasné, bouřlivé a velmi emotivní divácké atmosféře vytvořené tisícovkami nadšených diváků dokázal Jiří Ježek, podobně jako před třemi týdny biker Jaroslav Kulhavý, vybojovat pro Českou republiku zlatou medaili.</p>

Jiří Ježek – těžko se dá něco dodat, šestá zlatá paralympijská medaile na čtvrté paralympiádě v řadě, Jirka je právem nejúspěšnějším handicapovaným cyklistou světa, legendou světové paracyklistiky.

Jiří Ježek vstoupil do závodu naprosto nekompromisně a už po prvním kole atraktivního okruhu na Brands Hatch měl náskok 7 sekund před druhým Carolem Eduardem Novakem z Rumunska. Náskok pak udržel Jirka až do cíle. Tímto úspěchem se současně stal prvním českým zlatým medailistou z paralympiády v Londýně.

Tereza Diepoldová – pouhé dva roky se Tereza věnuje výkonnostní cyklistice. Celý závodní a tréninkový program Terezy v této sezóně směřoval ke dvěma cílům – celkovému vítězství ve Světovém poháru a paralympijským hrám. Stříbrná medaile mladičké studentky Fakulty tělesné výchovy a sportu v Olomouci je nejenom životním úspěchem Terezy, ale také historickým úspěchem české ženské cyklistiky handicapovaných.

Jiří Bouška – bronzovou medailí završil Jiří Bouška triumf české cyklistiky.

Velmi dobře si ale také počínali naši jezdci v kategorii C2 – Michal Stark a Ivo Koblasa, kteří vybojovali 6. respektive 7. místo.
Doposud naši cyklisté v Londýně už získali 4 medaile!
Dnes je na programu silniční závod s hromadným startem.
(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu