České medailové žně

14.6.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-06-19T13:20:17 --> <p>Obrovského úspěchu dosáhli na Světovém poháru v Segovii čeští handicapovaní cyklisté. Jiří Ježek a Tereza Diepoldová vybojovali v silničním závodě první místa, Ježek navíc přidal zlato i v časovce!</p>

Na Světovém poháru ve španělské Segovii byly v pátek na programu časovky jednotlivců. S velkým napětím jsme očekávali, jak se s těžkou tratí popere současný lídr SP Jiří Ježek. Jak u Jirky bývá zvykem, dal do závodu všechno a zvítězil i ve druhém závodě SP UCI.

Velkou radost nám udělala i Tereza Diepoldová, která vybojovala stříbrnou medaili a získala cenné body do celkového pořadí Světového poháru. Tereza získala skalp své věčné soupeřky Raquel Acinas. Medaili stejného kovu přiveze do Čech i Jiří Bouška. Michal Stark se oproti SP v Římě polepšil o jednu příčku a vybojoval 6. místo, sedmý skončil Ivo Koblasa. Honza Tománek zajel velmi kvalitní závod a výsledkem bylo 14. místo v početném poli kategorie handbike H2. Tandem Marek Moflar a Jirka Chyba si polepšil o čtyři místa, ale čas stačil jen na 18. místo.
Zlato zlato z nedělního závodu pak bylo pro Jirku Ježka je to již třetí vítězství v letošním seriálu Světového poháru, kterým si Jirka upevnil vedení a i nadále bude vozit dres lídra. Obhájit celkové vítězství v SP pojede Jiří do kanadského Baie Comeau za 14 dní.

Životním úspěchem je zisk zlata pro cyklistku s nadkolenní amputací Terezu Diepoldovou. Tereza zatím na své velké vítězství stále čekala. Po loňském zisku dvou bronzových medailí na mistrovství světa a letošním zisku stříbrné medaile na SP v Římě všichni věřili, že se jí brzy podaří zlato vybojovat. V neděli se její přání stalo skutečností a Tereza si kromě dvou medailí z tohoto kola SP veze do Čech i průběžné druhé místo v celkovém pořadí SP.

Úspěchy ale slavili i další jezdci. V kategorii C4 obsadil stříbrnou příčku za Jiřím Ježkem opět Jiří Bouška a v kategorii C2 skončil na čtvrtém místě Ivo Koblasa.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu