MTB novinku Genesis Bike Prague na Cukrák pojede přes tisíc bikerů

13.6.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-06-19T13:20:57 --> <p>Náročná trať s celkovým převýšením 1 200 metrů, brod, technické sjezdy i náročný výšlap k vysílači na Cukrák, možnost rozhodnout se přímo v průběhu závodu pro trať na 60 či 35 kilometrů a start přímo z Prahy od Galerie Butovice. Takový je nový MTB závod Genesis Bike Prague, který odstartuje už tuto sobotu 16. června. Přihlášena je více než tisícovka bikerů.</p>

Závod symbolizovaný rozpůleným zabláceným tričkem nabízí pro ty, co se s tím umí poprat, delší trať na 60 km. Pro ostatní, co se neradi špiní, potom zhruba poloviční distanci na 35 km. O tom, kterou trať závodník nakonec objede, se může rozhodnout až po úvodních 15 km, kde se obě trati rozcházejí. Nerozhodnutých je podle startovní listiny zhruba čtvrtina. Ty nejodvážnější čeká výšlap až ke známému vysílači Cukrák, výběh schodů i několik náročných pasáží.
Vedle netradiční možnosti vybrat si trasu až v průběhu závodu nabízí závod Genesis Bike Prague i originální týmové kategorie. Ve Slowmotion je cílem poskládat co nejpočetnější tým a dosáhnout s tím co nejvyššího součtu časů. V kategorii Tandem zase závodí smíšené týmy s tím, že jeden ze závodníků musí jet dlouhou trasu a druhý krátkou variantu.
Genesis Bike Prague bude sice doménou hobby bikerů, ale na startu nebudou chybět ani profesionálové Lukáš Sáblík či Tomáš Vokrouhlík. Vítěz mužské kategorie si odnese odměnu 5 tisíc korun a kolo v hodnotě 50 tisíc korun, celkově se na cenách pro vítěze rozdělí finance a materiál v hodnotně čtvrt milionu korun.
Přestože online registrace do závodu na www.bike-prague.cz už skončily, mohou se další zájemci přihlásit ještě v pátek odpoledne a v sobotu dopoledne přímo v místě konání akce u obchodního centra Galerie Butovice. Výdej čísel a registrace končí v 10.00, závod startuje v 11.00. Startovné je pro obě distance shodné – 500 Kč.
Součástí programu jsou i dětské závody pro děti od tří do čtrnácti let se symbolickým startovným 50 Kč, bohatě zásobená je tombola a k dispozici bude i cyklistický servis a masáže zdarma.
Velké zpestření čeká závodníky na dlouhé trase v Černošicích, kde bude v prudkém stoupání v Jansově ulici připravena oficiální fandící zóna Genesis Bike Prague s pivem zdarma. Organizátoři tak chtějí pro účastníky vytvořit kulisu ala Tour de France a dodat jim do závěrečné třetiny závodu dostatek sil.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu