Český bulvár, vydávající se za seriozní internetové zpravodajství šlape po skvělé práci organizátorů

13.5.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-05-13T20:27:51 --> <p>Zdá se, že skvělé sportovní výsledky, mimořádné úspěchy českých reprezentantů i uznání zahraničních odborníků jsou zapomenuty. Vše zastínila zpráva o okradení zahraničních týmů. Bohužel řada českých médií dala přednost bulvárním titulkům před informační přesností. Proto uvádíme oficiální vyjádření uvádějící další fakta týkající se této nepříjemné skutečnosti.</p>

„Světový pohár horských kol na Vysočině má z ostudy kabát, ukradeno vybavení za 1,63 mil”, píší Novinky.cz. „Závod horských kol skončil ostudou, zloději odnesli věci za 1,6 milionu”, uvádí iDnes.cz. Faktem je, že závod neskončil ostudou, ale právě naopak. Závodníci, zahraniční novináři i odborníci se shodují, že závod v Novém Městě se opět výjimečně vydařil. Navázal tak na úspěch z minulého roku, kdy byl český závod vyhlášen nejlepším v celém elitním seriálu Světového poháru. Krádeže, kterým se titulky věnují více než sportovním výsledkům, jsou politováníhodné, avšak pouze vedlejší.

„Letošní závod v Novém Městě byl opět skvělým úspěchem. Organizace byla na velmi vysoké úrovni,” vyjádřila uznání pořadatelům Melanie Levau, delegátka Mezinárodní cyklistické federace UCI. „Krádeže jsou nepříjemností, která se stala navzdory velmi důkladným bezpečnostním opatřením organizátorů,” doplnila Levou.

S krádežemi se vrcholné cyklistické závody potýkají pravidelně. Drahé vybavení profesionálních týmů je pro organizované skupiny zlodějů zkrátka velkým lákadlem. Před měsícem při závodě v Itálii byla zcizeny kola týmu Multivan Merida. A před dvěma lety na závodě Světového poháru v kanadském Mont Saint Anne zmizela dokonce kola i s celým kamionem.

„Pořadatelé závodu v Novém Městě na Moravě kladli na zajištěné bezpečnosti v areálu velký důraz. Areál byl speciálně pro tento cyklistický podnik oplocen a hlídaly jej ve dne i v noci desítky pracovníků bezpečností agentury. Bohužel jakékoliv bezpečnostní opatření ztrácejí na účinnosti, pokud se obezřetně nechovají samy závodní týmy. V případě krádeží na Vysočině hrálo velkou roli právě podcenění rizik ze strany týmů,” vysvětlil tiskový mluvčí závodu Jan Němec.

Je nám proto líto, že i přes vynaložení maximálního úsilí na zajištění bezpečnosti, senzační titulky svou nepřesností překrývají sportovní a organizační úspěch, který i letos závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě rozhodně dosáhl.
(z oficiálního vyjádření organizátorů SP v Novém Městě na Moravě

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu