Brian Lopes se připravuje v Kraslicích

10.5.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-05-10T15:13:22 --> <p>Bezesporu největší doposud aktivní hvězda světového mountainbikingu současnosti se již několik dní v relativním utajení a klidu připravuje v Čechách na Světový pohár, konaný od zítra do neděle v Novém Městě na Moravě. Jmenuje se Brian Lopes, je mu čtyřicet let a vyhrál první závod letošního svěťáku v nové disciplíně XC Eliminator.</p>

Brian je mnohonásobný americký šampion ve four crossu, sjezdu a dualu a také několikanásobný mistr světa. Po dvou letech závodní absence se vrátil do kolotoče světového poháru a všechny šokoval vítězstvím v disciplíně, která měl být určena především jedzcům cross country. Američan strávil několik dnů doma u svého fotografa Roba Trnky v Kraslicích a pojezdil s ním v Krušných Horách, vě středu se podíval na závod na Pražských schodech, kde se španělsky pozdravil se svým kamarádem Hermidou, ještě kolem půlnoci si dával zmrzlinu na střeše hotelu U prince s výhledem na Staroměstské náměstí a ve čtvrtek ráno už chtěl být u prezentace na Světový pohár v Novém Městě na Moravě a v klidu se soustředěně připravovat na pátek.

Pozdravit jej můžete ve stánku značky Ibis, jejíž dovozce 9395bikes.cz, což není nikdo jiný, než známý exreprezentační mechanik Dlouhán se o Lopese, spolu s Trnkou, stará. Závod XC Eliminator startuje zitra, v patek 11. května ve 13.00 kvalifikací.

(mr)

Foto: Rob Trnka, Kraslice a Praha

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu