Město na kole napoprvé úspěšně

21.4.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-04-23T13:43:57 --> <p>Od pátku 20. do neděle 22. dubna se v Praze uskutečnil festival cyklistiky Město na kole. Návštěvníci mohli vidět aktuální nabídku kol a koloběžek předních značek, vedle toho ale také speciality jako lehokola, elektrokola či kola na vodě. Uskutečnil se závod o titul MČR v disciplíně freestyle BMX v minirampě, dětská část programu nabídla šampionát pro nejmenší jezdce a v neděli si vítězné družstvo odneslo pohár z turnaje v kolové.</p>

Téměř 20 000 návštěvníků Rašínova nábřeží vidělo během 3 dnů festivalu Město na kole nejen řadu novinek na trhu, specialit, exhibic a závodů. Většinu aktivit si mohli zájemci také vyzkoušet. Proběhla škola a nábor do kurzů flatland BMX s profesionálními jezdci z týmu Dominika Nekolného ale také do kurzů kolové a akrobacie na kolech v TJ Pankrác. Každý den se konal výlet s geocachingem na koloběžkách. Workshopy např. na překážkové dráze, ve flatlandu, akrobacii a kolové, v minirampě i na koloběžkách vedli zkušení profesionálové. Široká nabídka aktivit lákala děti, zkušené jezdce i začátečníky. První ročník festivalu měl úspěch a organizátoři doufají, že založil novou tradici interaktivních akcí ve městě.

V sobotu 21. dubna se uskutečnilo na Vltavě finále závodu v rámci 1. ročníku Mistrovství ČR v minirampě Monster Energy Grand BMX 2012. Po celý den se v unikátní u-rampě o titul MČR v disciplíně freestyle BMX předhánělo 12 jezdců, kteří se kvalifikovali v 1. závodu na konci března. Závod AGang Riverside se konal v Monster minirampě, nejnovější a největší mobilní překážce svého druhu nejen v ČR. Finálový závod moderoval Jeny Valenta, jediný český zástupce na prestižních závodech X-Games, L.A. V závěru večera předali pořadatelé ceny vítězům závodu AGang Riverside:
1. místo: Erik Figar
2. místo: Ondra Šléz
3. místo: Daniel Mlejnek

Kolo pro život, největší seriál závodů horských kol, představil na Městě na kole své žhavé novinky připravené pro nejmenší závodníky a jejich rodiče. Populární závod odstrkovadel, se poprvé konal jako minišampionát s názvem Mini Junior Trophy. Další závod se koná hned za týden na Čarodějnicích na Ladronce 30. dubna.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu