Kriterijní Giant Liga startuje 18.4.

8.4.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-04-12T13:48:04 --> <p>11. ročník plzeňské silniční série kriterijních závodů v Čechách odstartuje příští týden ve středu 18. dubna ve sportovním areálu SKP RAPID na Doubravce od 17:30 hod. Seriál pak bude pokračovat až do 30. září. Cyklisté tak mají po celou sezonu jedinečnou možnost pravidelně závodit a testovat si svoji výkonnost.</p>

V letošním roce se Giant Liga rozroste o závody přímo v městských centrech Klatov, Přeštic, Znojma, Kolína, Rakovníku, Březové u Sokolova s finálovým závodem v Rokycanech. Celou sérii pak zakončí silniční závod „Tour de Brdy” se startem a cílem ve Strašicích. Můžeme se tedy těšit na sérii 20 kvalitních cyklistických podniků s jedinečnou konkurencí českých a zahraničních jezdců. Giant Ligu okoření opět naši nejlepší cyklisté současnosti například František Raboň (Omega Pharma-Quick Step), nebo Roman Kreuziger (ASTANA), který závod vyšperkoval v loňském roce. Další osobností tentokrát světového cyklokrosu je Radomír Šimůnek (BKCP-Powerplus), který společně s Jaromírem Friedem do Cycling Talent Projectu zapojil kompletní domácí cyklistickou špičku.

Samozřejmostí je již tradiční soutěž aktivity o trofej radia „KISS proton prestige”. Jezdci nad 40 let pojedou svůj „NaCesty.cz Cup” a vítěz si opět užije krásný pobyt na Mallorce. Kategorie juniorů v letošním roce bude soutěžit o bílý dres „Powerade Cuo”. A ženy budou soutěžit o „Sýkora – sportswear Cup”.

Giant Liga podporuje i mládežnické kategorie a v tomto roce navazujeme na sérii sportovních akcí pro děti (McDonald’s dětská TOUR), navíc celý seriál pro děti jsme opět spojili s již zmiňovaným projektem cyklokrosaře a českého reprezentanta Radomíra Šimůnka pod názvem „CYCLING TALENT PROJECT”. 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu