Flandry bez obhájce, favoritem Boonen

29.3.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-03-29T15:43:24 --> <p>O své třetí vítězství v závodě Kolem Flander, tedy na Belgičany milovaném „Ronde", bude v neděli usilovat Tom Boonen, který o uplynulém víkendu dosáhl vítězné double v jiných kostkových jednorázovkách E3 Prijs Vlaanderen a Gent-Wevelgem, čímž na sebe vzal nevděčnou roli favorita číslo jedna pro nedělní aprílový cyklistický svátek. Belgický jezdec stáje Omega Pharma-Quickstep také vévodí žebříčku nasazených jezdců v <a href="http://www.ivelo.cz/sluzby-zabava/sazkova-kancelar/zavody/?podnik_id=61">sázkové kanceláři iVelo.cz</a>!</p>

Pokud by Boonen skutečně uspěl, zařadil by se tak po bok Johana Museeuwa jako jediný ze dvou cyklistů, kteří dokázali v historii dosáhnout hattricku v obou kostkových monumentech, tedy tří prvenství Kolem Flander i Paříž-Roubaix, královně klasik, jež startuje příští velikonoční neděli.

Corvos

Nová podoba tratě závodu Ronde van Vlaanderen, který se konal poprvé už v roce 1913, sice rozlítila konzervativní příznivce, nicméně nabízí náročnější závěr s dvojnásobným stoupáním na dlážděných kopcích Oude Kwaremont a Paterberg. Ačkoli chybí tradiční Muur du Grammont (Geraardsbergen), slibuje dramatické vyvrcholení, neboť z Paterbergu zbývá do cíle v Oudenaarde už jen deset kilometrů. Tato změna nahrává jednomu z hlavních adeptů na vítězství, preminatovi závodu z roku 2010 Fabianu Cancellarovi, ktreý se bude chtít vyhnout spurtu skupiny.
Bohužel bude na startu chybět loňský překvapivý vítěz, domácí Nick Nuyens, který si před necelým měsícem v úvodní časovce závodu Paříž-Nice zlomil kyčel a takové zranění vyloučilo jeho start v dresu Saxo Banku, pro nějž to po dopingovém potrestání Contadora představuje další těžkou ránu.

(kh)
foto: Corvos

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu