Kulhavý má z prvních závodů dobrý pocit

28.2.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-02-28T09:30:09 --> <p>Po úspěšném vstupu do olympijské sezóny, kdy Jaroslav Kulhavý minulý víkend vyhrál závod ve Vorokliny, pokračoval úřadující mistr světa v úspěšném tažení také v kyperských horách Macheras, kde triumfoval v tříetapovém závodě Afxentia. Podnik zařazený do nejvyšší kategorie Stage Hors Class se skládal z časovky, maratonu a klasického cross-country závodu.</p>

Vstup do závodu se Kulhavému povedl na výbornou, když vyhrál páteční pět a půl kilometru dlouhou časovku o čtyři vteřiny před překvapivě druhým Ondřejem Cinkem. Při padesátikilome­trovém maratonu v náročném kyperském terénu nechtěl sedmadvacetiletý biker zbytečně riskovat a druhým místem s minimální ztrátou za Švédem Emilem Lindgrenem si udržel žlutý dres lídra do nedělního rozhodujícího závodu. V něm předvedl dobrý výkon po fyzické i taktické stránce a po dvou letech se Jaroslav znovu raduje z celkového vítězství na tomto závodě.

„Můj náskok pěti vteřin před poslední etapou byl minimální. Hlavní soupeři byli navíc z jednoho týmu, a tak jsem musel jet takticky, abych co nejvíce eliminoval jejich výhody. To se podařilo a jsem za celkové vítězství rád. Jelo se mi dobře a závod jsem měl pod kontrolou i přesto, že jsem ho jel z plného tréninku. Takže si z Kypru vezu dobrý pocit, že jsem vše odtrénoval, jak jsem měl v plánu, a výkonnost se zase posunula nahoru,“ dodal člen stáje Specialized Racing, který už se bude do prvního závodu Světového poháru připravovat v domácích podmínkách. Z Kypru si odváží kromě dobrého pocitu také 220 UCI bodů a slušnou porci odtrénovaných hodin.
První ostrý start čeká Jaroslava 17. března 2012. To se v jihoafrickém Pietermaritzburgu rozjede za obhajobou celkového prvenství ve Světovém poháru.

(tz)

 

 

 

Konečné pořadí Afxentia Cup 2012 – Elite muži:

1. Jaroslav Kulhavý (CZE, Specialized Factory) čas 3:42:49 hod.

2. Emil Lindgren (SWE, Rabobank Giant) + 5 sek. 

3. Fabian Giger (SUI, Rabobank Giant) + 18 sek. 

4. Manuel Fumic (GER, Cannondale Factory) + 48 sek. 

5. Jan Škarnitzl (CZE, Rubena Auto-Menčík Specialized) +2:15 min. 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu