Otočná rukojeť GripShift pro 10 převodů!

20.2.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-02-20T11:06:52 --> <p>Sram přistupuje ke zveřejňování novinek a jejich uvádění na trh po svém – tak nějak neřeší, v jaké fázi je zrovna sezona, a jedná. Nedávno takto přišel se silniční řadou Red, nyní následuje sekce MTB a desetipolohové otočné rukojeti GripShift! Zařazeno je do kolekce 2013, na trhu přitom bude již nyní v dubnu.</p>

Řazení otočnou rukojetí začal Sram prosazovat už v roce 1990, když s ním Greg Herbold vyhrál vůbec první šampionát ve sjezdu. GripShiftu se na řídítkách velice dařilo ve všech disciplínách, a to pro jeho lehkost, jednoduchost, odolnost a funkčnost. Páčkám tak velmi zdatně konkuroval, měl hodně příznivců, byť postupně začal v souboji s páčkami (aspoň na sériových kolech) hodně ztrácet. Velkou ránu pak přinesl nástup desetirychlostních systémů, kdy se GripShift zasekl u devítky. Vypadalo to, že tím jeho kariéra skončí.
Jenže pak se na řídítkách Jardy Kulhavého objevil právě GripShift a příznivcům rukojetí svitlo na lepší časy. Nyní začíná psát GripShift novou kapitolu. K dispozici bude ve verzích XX a X0, na pultech obchodníků je uvidíte nejdříve v dubnu. Výrobce zatím o technických detailech hovoří v náznacích: „Systém jsme předělali, nechybí karbon.“ Zatím se musíme spokojit právě a jen s tímto sdělením.

(pš)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu