BMC Cycling Team 2012

14.2.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-02-16T15:00:32 --> <p>Česká odnož týmu BMC, podporovaná lokálním distributorem značky BMC, pro následující sezónu výrazně posiluje a zve do svých řad všechny amatérské závodníky.</p>

Silné duo profesionálních maratonských specialistů Horák-Vokrouhlík doplnila pro nadcházející sezónu Petra Tlamková (mj. vítězka prestižních bikových Sudet) a radikální posílení čeká i amatérskou sekci reprezentovanou dnes už bývalým profíkem Lubošem Kejvalem, mistrem ČR masters Martinem Šléglem, Radkem Benešem a „hrajícím kapitánem” Robertem Kleinerem.

Největší změnou je spojení týmu BMC s týmem Viessmann a angažování několika dalších amatérských závodníků, jakými jsou mnohonásobný mistr ČR amatérských liTomáš Vitáček, vítězové Extraligy Masters Jirka Sekera a Petr Dix či loňský amatérský mistr světa i Evropy Vašek Jelínek. Tato sestava, čítající ještě další jezdce, bude jistě k nepřehlédnutí. Nová je i cyklokrosová sekce, jejímiž hlavními postavami jsou Radek Beneš a Petr Váňa.

Složení týmu BMC Cycling
BMC Cycling MTB:
Martin Horák
Tomáš Vokrouhlík
Petra Tlamková

BMC Cycling – amatérská sekce:
Luboš Kejval
Robert Kleiner
Martin Šlégl

BMC Viessmann:
Petr Dix
Václav Jelínek
Luděk Kvapil
Jiří Sekera
Radek Šuvada
Jonáš Tichý
Tomáš Vitáček

BMC Cycling – cyklokrosová sekce:
Radek Beneš
Petr Váňa

Vokrouhlík s Horácem, podobně jako v loňském roce, zahajují etapákem v Andalusii, kde si loni dojeli pro celkový bronz. Následovat budou další etapové závody v ČR, ale především v zahraničí, jako marocký Titan Desert, česko-polský Bikechallenge, MTB Trilogy, Trans Germany, Trans Rockies či Brasil Ride. Jejich ambice jsou jen ty nejvyšší. Ve volných chvílích se budou účastnit domácích silničních klání, zejména pak seriálu 53×11, kde již loni opanovali většinu závodů.

Členové týmu budou sedlat špičkové modely z produkce BMC, ti nejlepší pak stroje identické s vítězným kolem Cadela Evanse z loňské Tour de France plus další špičkové produkty z portfolia s1w.cz (například zapletené karbonové sety Zipp). Samostatnou kapitolou je pak unikátní časovkářský speciál BMC Timemachine TM01, který po své fantastické premiéře na Tour drží i světový rekord na trati dlouhého triatlonu a který bude zásluhou týmu rovněž k vidění i na našich silnicích.
Cílem sdružení je bavit se cyklistikou jako skvělým životním stylem, který přináší zážitky, přátele a životní pohodu při zdolávání společných cyklistických met.

Tým BMC se rovněž vydal cestou podpory hobby jezdců, pro které je sdílení cyklistických zážitků stejnou vášní jako pro ostatní členy týmu, a zve do svých řad všechny fanoušky značky BMC. Na závodech různých úrovní jej tedy budou reprezentovat i mnozí další cyklisté v týmových barvách BMC. Podrobnosti k tomuto programu jsou uvedeny na www.s1w.cz.

Hlavními partnery týmu BMC Cycling jsou v nadcházející sezóně kromě boleslavské distribuční firmy speedweaponry.cz (zastoupení značek BMC, Zipp, Compex, PowerBreathe, CycleOps pro ČR) dále Viessmann (tepelná technika), SAVO s.r.o. (Štěpán Vojtek klempířské potřeby) a nově Lawi Sport (dresy a sportovní oblečení). Jezdci týmu budou vozit pláště a galusky Rubena, přilby Bell, o obutí se pak postará Giro.
(tz)

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu