Giant Factory Off-Road Team 2012

8.2.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-02-07T17:18:49 --> <p>Giant Factory Off-Road Team má za sebou svou dosud nejúspěšnější sezónu, především díky titulu Mistra světa ve sjezdu, který pro tým získal teprve dvacetiletý DH talent Danny Hart. Do sezóny 2012 tovární tým nastupuje s menšími změnami ve složení a cíle má nastavené poměrně vysoko – pozornost se bude pochopitelně soustředit na šampióna Dannyho, ale také na lídra XC týmu, britského olympionika Liama Killeena. Stejně jako v minulých letech, i letos je Giant Factory Off-Road Team všestrannou formací, jejíž jezdci mají ambice jak na té nejvyšší úrovni (Světový pohár, mistrovství světa, olympijské hry), tak na lokálních závodech a bike festivalech.</p>

Giant Factory Off-Road Team 2012:
Liam Killeen (GBR) / XC, maraton
Josh Carlson (AUS) / XC, enduro
Carl Decker (USA) / XC, maraton, enduro
Kelli Emmett (USA) / XC, maraton, enduro
Danny Hart (GBR) / DH, enduro
Andrew Neethling (RSA) / DH, enduro

CROSS-COUNTRY
XC část týmu povede devětadvacetiletý Liam Killeen. Čtyřnásobný britský šampión do týmu nastoupil minulý rok s cílem zajistit si účast na olympijských hrách v Londýně. Na svém XtC Advanced SL si dojel pro další domácí titul a pro letošní sezónu má vysoké cíle – ostatně olympijský závod pojede ve svém domácím prostředí, a tak doufá, že při své třetí účasti v závodě pod pěti kruhy se mu podaří kvalitní výsledek (v roce 2004 v Aténách byl sedmý, před čtyřmi lety v Pekingu pátý).
Jestli někdo do XC týmu Giant neodmyslitelně patří, pak je to americký veterán Carl Decker, který sice nevyhrává na Světovém poháru, ale ve Státech jeho jméno a osobitý jízdný styl dobře znají. V loňské úspěšné sezóně Carl na svém oblíbeném Anthem X 29er obhájil vítězství v kalifornském závodě Downieville Classic, který je považován za mistrovství světa v all-mountain.
Novou posilou je pak Josh Carlson. Pětadvacetiletý Australan loni skončil celkově třetí v domácím XC seriálu a stejně jako Decker je všestranným jezdcem, který dokáže zabodovat nejen v XC, ale i v all-mountain a enduro závodech.
Jedinou zástupkyní ženského mountainbikingu bude i letos Američanka Kelli Emmett, která je stejně jako Carl Decker všestranně zaměřená a kromě klasického XC se věnuje disciplínám jako je all-mountain, short-track a Super D. Loni v Downieville zajela druhá a kromě mnoha jiných závodů převážně na americké půdě se objevila i na tradiční akci Leadville Trail 100 v Coloradu.

DOWNHILL
Lídrem DH skvadry bude pochopitelně úřadující mistra světa Danny Hart, který se během své teprve druhé sezóny v elitě etabloval mezi nejužší světovou špičku. Jeho týmový DH speciál Giant Glory ho v loňské sezóně třikrát dovezl na stupně vítězů a hlavně pak k mistrovskému titulu – jeho famózní jízdu na blátivé trati ve Švýcarském Champéry viděl snad každý. „Loňská sezóna byla divoká jízda. Když to všechno skončilo, začal jsem tvrdě trénovat a teď už se zas těšim na další skvělej rok s Giantem,” nechal se slyšet Danny.
Jeho parťákem bude letos jen Andrew Neethling, který ve svém prvním roce na Giantu zajel své dosavadní nejlepší výsledky. Doma v Jihoafrické republice vyhrál národní i kontinentální šampionát, na prestižním bike festivalu Crankworx ve vyhlášeném kanadském bikeparku Whistler byl nejrychlejší v závodě Jeep Air DH a zadařilo se mu i na Světovém poháru, kde zajel dosavadní nejlepší umístění, a to třetí místo na trati v americkém Windhamu. Celkově pak na SP obsadil 15. příčku a letos má za cíl dostat se mezi nejlepší desítku.

„Loňská sezóna byla pro Giant průlomová, hlavně díky Dannymu a jeho dnes už legendární jízdě v Champéry,” říká ředitel marketingu Giantu An Le. „Do sezóny 2012 nastupujeme s jedním
z nejvšestran­nějších týmů na závodní MTB scéně a budeme usilovat o vítězství na všech frontách. Abychom našim jezdcům umožnili podávat ty nejlepší výkony, připravujeme pro ně několik nových tajných zbraní.”

TÝMOVÉ BIKY GIANT
Od superlehkých karbonových XC speciálů přes all-mountain a enduro biky až po nekompromisní DH zbraně, jezdci továrního tým Giant budou vybaveni vozovým parkem pro všechny typy tratí a terénů:
XC, AM, EN/
Anthem X Advanced SL
Anthem X 29er
XtC Advanced SL
XtC Composite 29er
Trance X Advanced SL
DH/
Glory
Reign X (závody typu Air DH ve Whistleru)

Kromě osvědčených modelů, které Giant nabízí i jako sériová kola, budou týmoví jezdci opět zkoušet i úplně nové modely. To je u Giantu jako největšího světového výrobce kol běžný postup – než se kola dostanou do sériové produkce, probíhá nejdříve interní testování v naprostém utajení, poté je dostanou týmoví jezdci, na základě jejich poznatků a zkušeností se odchytají všechny případné neduhy, a teprve pak jde bike do výroby. O jaká kola půjde letos je zatím tajné, použita by mohla být na olympiádě. Některá z nich se v budoucnu začnou vyrábět sériově, některá nikoliv.

SPONZOŘI TÝMU
Všechny týmové biky budou i letos „Powered by SRAM”, o vybavení se tedy postará především SRAM, Truvativ, Avid a RockShox. Dále na strojích uvidíme zapletená kola DT Swiss obutá do plášťů Schwalbe. Novinkou mezi sponzory je značka DNA Cycling, která pro XC jezdce vyrobí závodní dresy.

Pro veškeré týmové informace, fotky a videa sledujte sekci Novinky na giant-bicycles.cz a také Facebook:
facebook.com/Gi­antBicyclesCZ
facebook.com/gi­antfactoryteam

(TZ)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu