Dreambikes – jak velcí pomáhají malým

25.1.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-01-24T17:17:08 --> <p>První myšlenkou projektu Dreambikes bylo představení portfolia společnosti CrankBrothers na kvalitních rámech a pochopitelně i s jinými špičkovými komponenty. Nasnadě bylo připojení dalších značek, jmenovitě Charge, GT, Ibis, Rotwild, Scott, Tomac, Turner, Sram, RockShox, Avid, Fi´zi:k a Continental Tires. Výsledkem tedy byla nádherná kola, kola snů, „dream bikes".</p>

Zde končí marketing a začíná původ dobré myšlenky pomoci někomu. Z dražby takto luxusně ověnčených kol jsou získávány prostředky pro organizaci Wheels4Life Hanse Reye.

Hans Rey je jméno, které je neodmyslitelně spjato s horskou cyklistikou. Uvědomil si, že to, co od cyklistiky během života dostal, by měl nějakou formou vrátit zpět. Vznikl jeho charitativní projekt Wheels4Life. Wheels4Life je zde pro ty, kteří se nenarodili v bohaté části světa a díky kolu se dostávají do civilizace, do práce, k lékaři, desítky kilometrů od domova. Kolo jim mění život, usnadňuje přežití, přitom nemá moc vysokou cenu, za tak velikou hodnotu. Kola stojí 80 až 150 dolarů a nakupována jsou v té zemi, kde budou užívána, což podporuje ekonomiku, usnadní komunikaci mezi cyklistou a prodejcem, snižuje náklady (daně, cla, poplatky, dopravu).

Cílem je prodejem dreambiků vydělat 50 000 dolarů a za ně pořídit 500 kol, která by změnila 500 životů. A snad i více. Časem rozhodně ano. Všichni pro Wheels4Life pracují zdarma a i samotný Hans Rey si své cesty platí ze svého.

Video představující projekt W4L neleznete zde.

Petr Štuka

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu