PRVNÍ TRÉNINK V TEPLE

27.12.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-12-22T09:31:50 --> <p>Již několikrát jste se na našem webu mohli setkat s výtažkem z blogu Jardy Kulhavého. Následující příspěvek popisuje start nové sezony, začátek příprav na ni.</p>

Koncem listopadu jsem byl na zátěžových testech. Výsledky byly perfektní. Ve srovnání jsem na tom lépe než loni, což je dobré do startu přípravy. Letos jsem oproti minulosti zařadil první soustředění v teple už na prosinec. Příští rok je olympijská sezona, a tak se nesmí nic nepodcenit – a příliš dlouhý trénink ve špatném počasí je riskantní. Začátkem prosince jsem se proto vydal na Mallorku, kde jsou ideální tréninkové podmínky. Trénoval jsem ve čtyřdenních blocích v průměru 6 hodin každý den. Dost jsem najezdil v kopcích, intenzita ale byla nízká. Na tréninky jsem jezdil sám nebo v menší skupině, kde byl i Roman Kreuziger a další jezdci z České republiky. Jednou s námi vyjel i legendární spurter Erik Zabel.

Nyní mě čeká lehký odpočinek během vánočních svátků. Ještě před tím vyhlášení Sportovce roku 2011. Koncem roku bych měl startovat v Belgii na předsilvestrovském cyklokrosovém závodě v Leuvenu. Cyklokrosovou sezonu zakončím asi na mistrovství ČR v Uničově. Další program ještě není přesný, každopádně nejpozději koncem ledna pojedu znovu do tepla (Mallorka nebo Gran Canaria) na další tréninkový camp. Koncem února mám v plánu první závody na Kypru nebo Španělsku. Světový pohár začíná 17. 3. v Africe (Pietermaritzburg). Tam už budu chtít být připraven bojovat o vítězství. Už nyní ladíme s týmem technické novinky pro příští rok a olympijský závod.
Už se na to těším.
Jaroslav Kulhavý

Foto: Markéta Navrátilová

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu