Nový SRAM Red poodhalen

22.12.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-12-21T14:21:12 --> <p>Koncern Sram pomalu začíná připravovat veřejnost na uvedení zcela přepracované silniční top sady Red. Novinka by měla být oficiálně představena v únoru, zatím je k dispozici pouze 37 vteřin dlouhé <a href="http://www.youtube.com/watch?v=cW6vtft7hYQ&feature=colike">video</a> se záběry fragmentů a několik fotografií.</p>

Na serverech se však již čile debatuje o podrobnostech. I z obrázků je patrné, že nový Red by měl zůstat desetipolohový. Kazeta bude vybavena technologií StealthRing, tedy elastomery pro tišší jízdu. Zřetelná je změna tvaru pák, jejichž tělo má výraznější výstupek v přední části a jeho tvar bude podobnější pákám Ergopower od Shimana. Sram v této souvislosti hovoří o technologii ErgoDynamic, nic víc však neprozrazuje. Server Cyclingnews dále spekuluje o gelových výstelkách, které umožní přizpůsobit úchop gustu konkrétního jezdce.

Velkou změnou projde přesmykač. U tohoto komponentu se nově objevuje název technologie YAW, která díky zcela novému pojetí přepákování umožňuje při řazení zároveň měnit úhel vodítka. Výsledkem by mělo být rychlejší přeřazení a také nebude potřeba dolaďovat pozici. Změny přehazovačky jsou obestřeny tajemstvím – jisté je zatím vylepšení kladek technologií AeroGlide, která rovněž přispěje k tiššímu provozu.

Karbonové kliky vyrobené technologií Exogram jsou duté a pozornost poutají také mohutnější tvary převodníků. U brzd je použit tzv. AeroLink, zlepšit by se měl jejich maximální výkon i jeho modulace. Spekuluje se, že volitelnou součástí nové sady budou mechanické kotoučové brzdy. Na hydrauliky si prý budeme muset ještě počkat.

Celkem by nová sada měla přinést hmotnostní úsporu 250–280 gramů a cenu vyšší přibližně o 10%

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu