Toi Toi a Kulhavý nadělovali dětem

7.12.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-12-07T10:28:50 --> <p>Jaroslav Kulhavý, mistr světa v cross country horských kol pro rok 2011, a Karel Svoboda, jednatel společnosti TOI TOI, předali již počtvrté šek Dětskému domovu v Trnové u Plzně, tentokrát v hodnotě 81.330 Kč.</p>

„Byli bychom rádi, kdyby náš příklad strhli i jiné sponzory, pořadatele nebo významné závodníky k podobným dobročinným krokům. Samozřejmě to nemusí být sem, do Trnové ani výhradně pro dětské domovy, ale míst, kde je třeba pomoci se určitě najde hodně.“ řekl v úvodu Karel Svoboda, ředitel společnosti TOI TOI, jednoho z největších partnerů české cyklistiky, který věnuje v rámci svých charitativních aktivit dětskému domovu každoročně 10 Kč za každého účastníka Českého poháru horských kol. Letos se ve všech disciplínách Českého poháru představilo 8133 závodníků. Celková částka tak dosáhla 81.330 Kč a díky silnější účasti jezdců v letošní sezóně je dokonce vyšší než v minulém roce.

Akce se již počtvrté zúčastnil i aktuální mistr světa v cross country horských kol, Jaroslav Kulhavý, který společně se zástupcem společnosti TOI TOI předal ředitelce šek, který by měl přispět k dalšímu zkvalitnění prostředí pro děti, které zde vyrůstají.

„Když jsme začínali pomáhat Dětskému domovu v Trnové, přijeli jsme se za dětmi podívat společně s mladým a poměrně neznámým závodníkem. Nyní zde stojím vedle nejlepšího bajkera současnosti a je skvělé, že si i nyní dokáže Jarda Kulhavý na tuto naši tradici, kdy můžeme dětem tímto způsobem alespoň trochu pomoci, najít ve svém nabitém programu čas,” říká Karel Svoboda, jednatel společnosti TOI TOI.

Dětský domov Trnová poskytuje zdravotní, ústavní a výchovnou péči dětem, o něž nemá kdo pečovat nebo jimž nelze ze sociálních důvodů zajistit péči ve vlastní rodině, případně náhradní rodinnou péči, a to ve věku od 1 do 6 let. Kapacita zařízení je 35 lůžek. Snahou pracovníků dětského domova je, aby pobyt dětí v ústavní péči trval co nejkratší dobu, a aby se děti, jak jen je to možné, vracely do rodin – ať už vlastních nebo náhradních.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu