GT Xizang: znovuzrození legendy

27.10.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-10-27T15:41:23 --> <p>Na modelu Xizang sbírala v devadesátých letech triumfy řada elitních závodníků. Na svou dobu pokrokový titanový rám sedlala mezi jinými i Juliana Furtadová. Nyní je Xizang zpět.</p>

Na první pohled byste řekli, že vidíte normální GT v pěkné povrchové úpravě. Konstrukce triple triangle je tu ale na rozdíl od Zaskarů doplněna výrazným prohnutím spodní rámové trubky u hlavové partie. Právě tvarová pestrost dosažená pomocí hydroformingu a dalších technologií dělá z kola mistrovské dílo. Ačkoli titan obecně není tvarovým hrátkám příliš nakloněn, pánům z GT se podařilo vytvořit mistrovský produkt.

Základem jsou zeslabované trubky ze slitiny grade 9 doplněné laserem řezanými patkami grade 5. Rám je obdařen tapered hlavovou trubkou a postmountem zadní brzdy. K dispozici bude ve verzi pro 26 i 29″ kola. Hmotnostní údaj 1720 g ve velikosti M u varianty 29 palců jistě nikoho neurazí. Na český trh dorazí novinka v březnu příštího roku. Cena 39 999 Kč pak odpovídá její exkluzivitě.

Více o modelu Xizang na www.bikecentrum.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu