Světový pohár v cyklokrosu v Plzni klepe na dveře

12.10.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-10-18T08:38:56 --> <p>V areálu u Sv. Jiří na plzeňské Doubravce se o tomto víkendu bude konat Světový pohár v cyklokrosu – Grand Prix ŠKODA, a to už potřetí. K vidění bude kompletní světová cykokrosová špička včetně všech našich nejlepších jezdců.</p>

Scénář bude velmi podobný tomu loňskému. „Sobotní dopoledne bude patřit veřejnosti, od 10 hodin startuje ŠKODA CROSS – závod veřejnosti na horských kolech na trati světového poháru. Zúčastnit se může naprosto každý, stačí se přihlásit buď přes internet nebo v sobotu na místě před závodem. Startovné je zdarma, každý z účastníků obdrží pamětní dárek od generálního partnera ŠKODA TRANSPORTATION a.s. a automaticky soutěží o atraktivní ceny v tombole s hlavní cenou – horským kolem Plzeňské teplárenské”, láká na start hlavní pořadatel Pavel Šticha. „Provedli jsme několik změn na trati, letos nebude přemostění, zato pustíme závodníky v jedné z částí v obráceném směru, než jak byli zvyklí. Také překážku přesuneme, aby se diváci nemačkali na jednom místě, ale atraktivních úseků bylo na trati hned několik. Pro divácký komfort postavíme ještě jednu velkoplošnou obrazovku těsně nad výběhem nedaleko cílové rovinky.” Fanoušky cyklokrosu zveme ale už na sobotu, od 14 do 16 hodin se koná na trati oficiální trénink elitních mužů i žen.

V neděli pak začíná ten správný cyklokrosový příděl. Dopoledne startují mládežníci v rámci národního poháru v cyklokrosu, od 9.30 budou zdolávat nástrahy plzeňského okruhu postupně žáci, kadetky, kadeti a dopolední program zakončí Velkou cenou Plzeňské energetiky závod juniorů. Pravé poledne už bude patřit opět těm největším cyklokrosařským hvězdám v podobě poslední tréninkové generálky přes startem Grand Prix ŠKODA.

Startovní pole elitních žen společně s českou medailovou nadějí Kateřinou Nash se vydá do boje o půl druhé, ve tři odpoledne odstartují muži v čele s úřadujícím mistrem světa Zdeňkem Štybarem do Grand Prix ŠKODA. „Zatím máme přihlášeno 40 žen a 67 mužů, ale nemusí to být konečné číslo”, říká Štichovo kolega Jiří Novotný. „Moudřejší budeme v sobotu odpoledne po schůzce s týmovými manažery a závodníky. Už teď se ale máme na co těšit, na startu nebude chybět obhájce loňského prvenství a domácí miláček Štybar, úvodní podnik světového poháru si nenechají ujít ani jeho největší rivalové Alber, Nys, Powells a řada dalších.” „Pro diváky máme připravenou soutěž o horské kolo Plzeňské teplárenské, duhový dres Štybara, dárkové poukazy na zimní dovolenou od Euroski a řadu dalších cen”, motivuje Novotný. Celodenní vstupné stojí 80 Kč pro dospělé, děti do 15 let mají vstup zdarma.

Více informací na www.worldcup-plzen.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu