FSA tvrdě proti plagiátům

13.10.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-10-13T09:50:13 --> <p>Aktivně a agresivně stíhá značka Full Speed Ahead (FSA) výrobce a prodejce padělaných produktů s logem své značky. Padělky pocházející z Číny mohou být nebezpečné, protože jsou z horších materiálů a pochybné je i zpracování bez sledování standardů.</p>

Ostře sledovaná je taiwanská továrna značky FSA, Tien Hsin Industries Co., Ltd., několik zaměstnanců je pověřeno kontrolovat tamější prodejce, odkud mají zboží, jak bylo přivezeno, kdy a odkud. O hříšníky se následně stará taiwanská policie. Bohužel tou dobou už je řada kontejnerů s falešnými komponenty na cestě do Evropy a USA, kde mohou poškodit značku horší kvalitou.

Evropský distributor v Itálii – Busnago – sleduje prodej na aukčních serverech, zejména E-bay, kde prověřuje prodejce a ti, co mají neoriginální kusy, platí tučné pokuty, případně si svůj přečin odsedí.

Dalším zajímavým krokem i jejich amerických kolegů je zaregistrování se na eBay ‚Vero‘ program, který pomáhá firmám i zákazníkům zprůhlednit původ komponentů.
Posledním krokem je varování prodejců, ale především zákazníků před padělky a právním dopadem jejich prodeje.

Petr Štuka

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu