Rabobank, Giant a ženský tým

7.10.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-10-06T09:56:35 --> <p>Cyklistická stáj <a href="http://www.rabobank.com/content/about_us/sponsoring/cycling/">Rabobank</a> oznámila založení nového ženského týmu, jehož sponzorem bude jak jinak než Giant, spojený s Rabobankem již delší čas. Rabobank Women's Cycling Team, jak zní oficiální název týmu, povede nizozemská hvězda Marianne Vosová (na snímku), několikanásobná mistryně světa na silnici a v cyklokrosu.</p>

Tým, který nastoupí do závodní sezóny 2012, posiluje partnerství značky Giant a společnosti Rabobank a představuje vůbec první čistě ženský profesionální tým pod názvem Rabobank. Tato finanční společnost se sídlem v Nizozemsku podporuje cyklistiku již řadu let. Sponzoruje především silniční Pro Tour team, jehož jezdci se pravidelně účastní těch nejprestižnějších závodů včetně Tour de France, v horských kolech a cyklokrosu pak Rabobank-Giant Off-Road Team, který sbírá úspěchy v závodech Světového poháru v obou disciplínách.
„Giant a Rabobank spojuje velké nadšení pro cyklistiku,” komentoval založení nového týmu Tony Lo, zástupce značky Giant. „Máme úspěšnou historii podpory silničních, MTB i cyklokrosových týmů a jsme rádi, že tuto spolupráci můžeme dále rozvíjet v podobě profesionálního ženského týmu.”
Marianne Vosová, která na nedávném silničním Mistrovství světa v Kodani získala stříbro, má na kontě medaili z posledních šesti světových šampionátů. Čtyřiadvacetiletá závodnice také třikrát získala titul mistryně světa v cyklokrosu. Složení týmu bude oznámeno na slavnostní prezentaci v sídle Rabobank začátkem prosince.
(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu